Quantcast

340 лева минимална заплата и майчински от 1 януари

Последна промяна на 30 септември 2013 в 12:11 3439 4

Хасан Адемов, министър на труда и социалната политика. Снимка: БГНЕС
Хасан Адемов, министър на труда и социалната политика. Снимка: БГНЕС

Минималната заплата се увеличава от 310 на 340 лева от 1 януари 2014 г. Това обяви социалният министър Хасан Адемов днес.

В предизборната програма на управляващите бе заложено увеличение от есента на 2013 г., а не от 2014-а.

Обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2 години също ще стане 340 лева от 1 януари.

 Швейцарското правило, задължително по закон, но загърбено от правителството на ГЕРБ, ще се прилага от 2014 г. То е механизъм за индексиране на пенсиите съобразно инфлацията и ръста на доходите за предходните 12 месеца. 

Осъвременяване на пенсиите ще има на 1 юли 2014 г., увери Адемов.

"Когато към февруари 2014 г. има окончателни резултати за ръста на осигурителния доход и инфлацията, тогава ще се знае с колко процента ще бъде увеличението на пенсиите. При всички положения във връзка с ниската инфлация се очертава този процент да не бъде достатъчно висок, колкото ни се иска", каза той.

Няма решение за пенсионирането на военните. Важно е да се съобразим с предложения на Европейската комисия за ограничаване на ранното пенсиониране, каза още социалният министър.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.09 2013 в 21:40

Брехх с 1 лев на ден повишение?!? Какво ще ги правим толкова пари...отсега се чудя! :) :)
ОСТАВКА, нещастници!!!

30.09 2013 в 15:25

Колко са милионерите в България, не знам, но едва ли са много. Не трябва да се прави разделение между майките и децата - богати, бедни. В този период, когато получават съответните суми, всички трябва да са равни. Защо, ако например заплатата на бащата е 2 или 3 хил. лева, майката да не взима нищо - нали е работила преди това и е плащала данъци и след майчинството отново ще прави същото, докато Айшето цял живот ще ражда и ще получава от парите на всички останали.

30.09 2013 в 13:10

А от къде ще ги вземете тези пари , много интересно!!!! Всяка година ще теглите заеми и ще трупате дългове на наш гръб.А престанете да използвате тази карта с майките, защото никъде няма такава глупост , когато болшинството от хората да живеят в мизерия , а вие да плащате на майките майчинство до 2 години а и те не го заслужават защото много от тях въобще не си гледат децата както трябва , това правят мъжете им а те стоят по цял ден из кафенетата , пушат под носа на децата си , пият си кафето и ако детето реве , че е гладно , тя казва"да си изпуша цигарата и да си изпия кафето , тогава ще го нахраня" . Аз съм била свидетел на много такива случки и просто съм отвратена от младите майки. Аз имам дъщеря която е с увреждане и за нея няма нито работа , нито пък получава достатъчно за да може да живее. Сега ние и помагаме , ами когато си отидем от този свят , какво ще прави със 120 лв, кажете ми????? На тези хора трябва да се помогне , а не на майките , които са здрави и прави и могат да отидат да работят.

30.09 2013 в 12:41

Отново изключително социално решение. Вместо да се дадат помощи на социално слабите хора които наистина имат нужда, директно се раздават едни милиони на всички, дори и на милионерите които имат деца... Нямам думи .. социализъм до костния мозък. И тия 30лв какъв кяр са на някой дето изкарва милиони всеки месец? Но пък са взети от някой дето живее със 500-1000лв на месец ...
Див популизъм... важното е държавата да си оправдае отчуждаването на все повече и повече пари, за да може да нарасне нетната печалба от корупцията ...