Номинацията на Бокова - цената на Борисовата стабилност се търгува в преводни рубли

Емил А. Георгиев 10 февруари 2016 в 08:37 13019 27

Снощи късно Министерството на външните работи обяви, че е изпратило писмо, с което номинира Ирина Бокова за поста Генерален секретар на Организацията на Обединените нации (ООН).

С това “дясно-центристкото” правителство “Борисов-2” съвсем официално се превръща в правоприемник и продължител на започнатото от кабинета “Орешарски”. Да не забравяме, че последният влезе в историята като правителство на мафията, предизвикало най-мощните и продължителни граждански протести в последните десетилетия.

ДЕОС припомняме, че Бокова, която МВнР величае като “една от значимите кандидатури в предстоящата кампания за Генерален секретар на ООН”, бе част част от кабинета “Виденов”, донесъл ни най-тежката политическа и икономическа криза в най-новата история на България.

Бокова е фаворит на официалния путинов аватар у нас – Георги Първанов, който преди седмица открито изнуди министър-председателя, като обвърза подкрепата си за правителството с номинацията на виденовата министърка за високия международен пост. Работещият ден и нощ за “стабилността” на България премиер Борисов пък се изгаври със своите избиратели, демонстрирайки за пореден път пълна безпринципност и липса на каквато и да е политическа хигиена.

Учудени?

Е, важното е да сме здрави. И да имаме стабилност, чиято цена се търгува в преводни рубли.

Емил А. Георгиев - ДЕОС

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!