Защо руснаците отново са помолени да 'потърпят'

"Възможността отново "да станем нормални" е невъзможна за руските власти - тя е недостъпна за тях"

Ел Мюрид, военен експерт - "Главред" 12 април 2022 в 16:02 5494 1

Снимка Getty Images

Препечатваме мнението на военния експерт и блогът Ел Мюрид, публикувано в украинското издание "Главред":

Възможността отново "да станем нормални" е невъзможна за руските власти - тя е недостъпна за тях. Ето защо те предлагат "толерантност", защото не могат да предложат нищо друго, пише Мюрид.

Западът ще се откаже от антируските санкции, когато рисковете станат твърде високи, заяви Константин Косачев, заместник-председател на Съвета на федерацията на Русия. Той смята, че западните страни ще направят компромис, след като оценят увеличените загуби.

Тоест, предложената стратегия е "Трябва да бъдем търпеливи". И тогава враговете ще бъдат принудени да отменят санкциите: те нямат методи срещу държава, която седи върху дъбови кори и пънове.

Вярно е, че винаги възниква един и същ въпрос: "Ами ако не го направят?" Какво става, ако предложената стратегия не работи? Какво да правим тогава?

Косачев не разглежда варианта "да станем нормални". Което по принцип е разбираемо: винаги и по всяко време всеки банкрутирал режим се държи по един и същ начин. Той започва да води агресивна политика спрямо собственото си население и околните райони, просто защото няма друг начин да се задържи на власт, освен като създава кризи.

Фалиралият може да съществува само в условията на мобилизация, преминавайки от едно бедствие към друго.

В този смисъл вариантът "да станеш нормален" е невъзможен. За да се случи това, начело на страната трябва да застанат нормални хора, които разбират как да живеят и да се развиват, без да разрушават страната и нейните граждани. А обратното - да ги умножават. Сегашният народ не може да си позволи това. Те изобщо не са за това.

Оттук призивът "бъдете търпеливи". И след това отново и отново. Те не могат да предложат нищо друго.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12130

1

borisboris

12.04 2022 в 19:07

Вчера попаднах на един талантлив съвременен руски художник, живеещ и работещ в САЩ - Семьон Скрепецкий. Много удачно представя съвременния руски политически и социален елит, и народа руски.