Модерна Европа или средновековна Русия, вижте къде емигрират децата

OFFNews Последна промяна на 09 декември 2019 в 14:53 6574 0

Да видя сега в тази мъгла дали съм разбрал правилно:

В отговор на критиките на Венецианската комисия, че Главният прокурор е почти БОК и няма кой да го разследва за каквото и да е, министърът на правосъдието г-н Данаил Кирилов предложил следната схема:

Колегията на прокурорите,
т.е. прокурорите във Висшия съдебен съвет,
които са пряко подчинени на Главния прокурор,
който може да им съсипе живота, работата, кариерата, буквално всичко,
та тези хора свободно да избират Независим прокурор,
който свободно и независимо ще може да разследва Главния прокурор.

И Главният няма, ама въобще няма да им се сърди, ако има някакво разследване...

Все едно казвам на моите колеги:

Колеги, изберете кой да ме наблюдава, но не забравяйте, че Дворче е голямо и метли дебнат отвсякъде...

Колкото и да съм зле по конституционно право, а аз съм много зле, единствено по-малко разбирам само от народни танци, и то от добруджанския край, та даже и аз знам, че в Конституцията пише как Главният прокурор е шеф на всички прокурори.

По дефиниция един вид.

Вярно, че шефката на Парламента вече вкара в употреба:

"Правилникът на Народното събрание не може да обхване всички житейски ситуации, затова ще си действаме както е добре в момента."

Явно този принцип вече се простира и към Конституцията. Скоро да го очакваме и към всички закони - политиците ще си прави каквото си иска, защото "законите не могат да обхванат всички житейски ситуации..."

А душата на политика е обширна, в нея място за житейски ситуации бол. И бройнебойни патрони за спазване на закона няма открити, няма открити.

Все пак, имам пълно доверие на г-н Кирилов и знам, че той знае за Конституцията. Най-вероятно. Т.е. знае, че предлага противоконституционни закони. Явно се надява това му предложение да бъде пратено на прословутия Конституционен съд, да падне там и нищо повече да не се случи. Стабилност се нарича. Хем правиш много активни движения, хем нищо не помръдва, хем отчиташ дейност пред Венецианската комисия, че много искаш да направиш промени, ама някакъв съд не ти дава. Впечатляващо!

Остава само да сложат някой от Военното министерство да отговаря за приемането на Истанбулската конвенция, след като европейските институции ни нашокаха репите, че приличаме на средновековни афгански талибани. Все така прекрасно ще се справи.

А сега сериозно. Борисов видя какво е отношението на ЕНП към Орбан. Как го низвергнаха на конференцията. И може би започва да усеща, че ченгетата го бутат към този вариант със страшна сила. Защото на ченгетата не им пука за нищо друго, освен да влудят хората, да разбият обществото, да се помъчат да ни извадят от ЕС и да ни вкарат пак във съветска орбита. А за след това, вижте Белорус и ще разберете. Дано Борисов успее да се извади от тази ситуация и твърдо отстоява евроатлантическия цивилизационен избор на страната ни.

Както често казвам, ако и за момент се почудите кое е по-добре - модерна Европа или средновековна Русия, погледнете къде емигрират децата. Те са единствения меродавен измерител.

Усмихната конституция... ааа, усмихнат ден, де, извинявам се! ????

Б. ред. - Мнението на пиар специалиста Любомир Аламанов е от профила му във фейсбук. Публикуваме го с негово разрешение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови