Изобщо не е време за мирни преговори за Украйна. От тях сега печели само Путин

Милиони хора ще страдат. Истински мир с Путин е невъзможен, отбелязва Neue Zürcher Zeitung

Юлиуш Висожински 19 септември 2023 в 21:03 3944 2

Истински мир с Путин е невъзможен

Снимка Getty Images

Истински мир с Путин е невъзможен, отбелязва NZZ

Ако мирните преговори за Украйна започнат сега, те ще доведат до временно прекратяване на кръвопролитията на фронта, но не и до истински мир, отбелязва в редакционен коментар швейцарският всекидневник Neue Zürcher Zeitung.

При мирни преговори сега диктаторът Путин ще затвърди незаконните си териториални придобивки и ще укрепи властта си. Бушуващата в Москва мегаломания, която все по-често включва и елементи с откровено геноциден характер, ще получи ново гориво. Не съществува никаква гаранция, че по-късно Путин няма да започне нова военна кампания, тъй като той и преди е нарушавал договорките за сигурността в Европа. Обещанията му са безполезни. Ето защо както Украйна, така и Западът ще бъдат принудени да увеличат драстично разходите за отбрана и в бъдеще, пише Neue Zürcher Zeitung.

При мирни преговори сега дори и основната цел - спиране на убийствата - няма как да бъде постигната. Русия установява режим на терор в окупираните територии. Последователно унищожава всякаква украинска идентичност и дори отвлича деца. Навсякъде, откъдето окупаторите са принудени да се изтеглят, бяха открити килии за мъчения и масови гробове. След споразумение за прекратяване на огъня Москва ще прави каквото си поиска в завладените територии, за да продължи насилствената си русификация. Милиони хора ще страдат. Истински мир с Путин е невъзможен. Руският президент изобщо не се е отказал от целите си: той дори не се интересува от Донбас, а се стреми към пълното подчинение на Украйна. Пропагандистите му разработват планове за масово преселване на украинци в Сибир, а един от генералите му неотдавна откровено определи Украйна само като междинен етап, след който ще дойде ред на цяла Източна Европа, отбелязва Neue Zürcher Zeitung.

Поддръжниците на идеята за мирни преговори твърдят, че трябва просто да рискуваме и да опитаме този "експеримент". По този начин те пренебрегват факта, че контактите с Москва никога не са били прекъсвани. Преговорите се водят по различни канали, било то под формата на посреднически мисии на Китай и Ватикана, или в контекста на преговорите за военнопленници. Контакти се поддържат и от пенсионирани американски дипломати. Но Кремъл не проявява никакъв интерес към разговорите. Затова от самите украинци зависи да определят времето за започване на преговорите. За тях това е борба за национално оцеляване, за което плащат огромна цена, пише още швейцарският всекидневник NZZ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-600

2

Трицигулуптор

22.09 2023 в 18:56

Горното е адресирано до такива като писалия отдолу. Да затвърди вярата им, че
Путин хапва всеки ден свежи мръвки от украински дечица, приготвени на бавен огън. Пък в Киев хрупат корени на глухарчета.
То бива бива зеленчук ама нещо за салата ни взеха.
И да се пазиш ей, Путин идва, даже е тръгнал LOL .

1236

1

БотоксПутю

19.09 2023 в 21:30

Горното е адресирано за такива като "миротвореца" в БГ Президенството.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки