Задържаният мъж в Люлин предизвикал катастрофа с тежко ранен. Укривал се в жилища, наемани от майка му

OFFNews 28 април 2023 в 13:58 4901 4

Невена Зартова

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

Невена Зартова, административен ръководител на Софийска районна прокуратура

Задържаният в четвъртък вечер барикадирал се в софийския квартал "Люлин" мъж е предизвикал катастрофа с тежко ранен пешеходец няколко дни по-рано, стана ясно от брифинг на прокуратурата и Министерството на вътрешните работи. 

Мъжът е на 45-години и е с инициали П.К. Предизвикал е катастрофа на 23 април, когато не е подал мигач за излизане от тунел в квартал "Борово". Последвала е гонка с полицията, след като шофьорът не е спрял на сигналите на полицаите. По време на преследването е блъснал таксиметрова кола, в която се е опитвал да влезе пешеходец. Вследствие на удара пешеходецът е сериозно пострадал - настанен е в болница и има голяма вероятност за ампутация на единия му крак. 

Обвиняемият е успял да избяга на полицаите и да се укрие. След катастрофата е задържан собственикът на автомобила, който обяснил, че колата е шофирана от вуйчо му. Така полицаите разбрали къде се укрива мъжът. 

При снощната акция екипи на МВР в продължение на два часа се опитваха да задържат барикадиралия се. Повдигнати са му обвинения за три престъпления - причиняване на катастрофа с пострадал, неизпълнение на полицейско разпореждане и държавен на огнестрелно оръжие без разрешително.

Стана ясно, че в дома на мъжа са открити два пистолета глог -  единият е незаконно регистриран, а другият не е на негово име.

Мъжът няма да бъде задържан за срок до 72 часа, тъй като трябва незабавно да бъде приведен в затвора още днес заради присъди по други три обвинения. 

Те са за закана за убийство, хулиганство и държане на кокаин. Стана ясно, че през 2015 г. задържаният заплашил жена в заведение в София и крещял ругатни по всички присъстващи. По-късно през годината е установен със сериозно количество кокаин. 

На 16 февруари 2021 г. е издадена Европейска заповед за арест. Присъдата, която трябва да излежи, е 3,6 години затвор и е влязла в сила на 14 април 2020 г. 

От МВР обясниха, че П.К. не е открит толкова години, тъй като е живял е на множество адреси в София като наемател. Жилищата са наемани от майка му, като тя е плащала наемите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

4

Ivo RadAr

28.04 2023 в 21:30

Ако нэкой в България си мисли , че в страната има реален подбор на полицейски служители и прокурори , значи , че горчиво се лАже... Лъжат ни , че имаме Институции и не прибират парите за тях , а ТЕ /институциите/ симулират дейност според устройствените си закони и... всички са доволни, а обществото приспано и ограбвано перманентно да плаща на НЕКАДЪРНИЦИ...
Ето майката на този рецебалък , дори в Албания щеше да го отнесе за укриване и даже съпричинителство , а в Москва и Грозни щэха да й лепнат поне 15-години..., но наще обвинителки /като тази/ са готини и хуманни - влизат в положението на една майка...

1040

3

Wild Turkey

28.04 2023 в 16:29

Какво означава израза "незаконно регистриран"?! Или е регистриран на негово име и е законен или не е и е незаконен.

3171

2

recycle bin

28.04 2023 в 15:26

Родната милиция 3 години не може да хване осъден рецидивист, който се разхожда сред нас, защото не си живеел на адреса. В резултат на това, невинен човек е тежко пострадал и може да остане без крак.
Разрухата е пълна, другарки и другари. България е пародия на държава... държавата на Буци, Шиши, късопиши и смрадливия зелен чорап.

2550

1

alfakentavur

28.04 2023 в 14:40

Глог беше едно май леко бодливо растение. Оръжейната марка е Глок - Glock.

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика