Задържаха мъж, планирал да запали майка и детето ѝ

OFFNews 09 февруари 2024 в 17:23 2972 0

арест

Снимка Pixabay

Задържане

Районна прокуратура - Сливен задържа за срок до 72 часа мъж, извършвал приготовления да запали майка и малолетното ѝ дете. Повдигнати са му две обвинения, съобщи БНТ.

Н.И. е обвинен за това, че не е изпълнил заповед, с която е задължен да се въздържа от домашно насилие, издадена от Районен съд - Сливен на 11.01.2024 година.

Според същата заповед Н.И. няма право да доближава И.К. и малолетното ѝ дете на разстояние не по малко от 50 метра, жилището и местата за социален контакт. Престъплението е осъществено на 09.02.2024 година в гр. Сливен. То е квалифицирано по чл. 296, ал. 1 от НК.

Н.И. е обвинен и за това, че извършил приготовления за убийство на И.К. и малолетното й дете, изразяваща се заливането им със запалителна течност и държане на запалка. Престъплението е осъществено в реална съвкупност с горепосоченото и на същите дата и място. То е квалифицирано по чл.117, ал.1 от НК.

Предстои Районна прокуратура - Сливен да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика