Задържаха хасковски полицай - шофирал на четири водки

OFFNews 20 ноември 2017 в 13:15 4751 1

Задържаха хасковски полицай - шофирал на четири водки

Хасковски полицай е задържан, след като било установено, че шофира пиян. Дрегерът на колегите му от Пътна полиция отчел с 3.39 промила алкохол, което се равнява приблизително на 400 гр. концентрат.

49-годишният полицай е началник група в Сектор "Криминална полиция" в Хасково. Очаква се той да бъде уволнен от системата, в момента по случая тече проверка. 

Сайтът Haskovo.info съобщава, че проверката е направена на ул. "Червена стена" в Хасково.

Към момента има действаща заповед на вътрешния министър служители на МВР, които бъдат хванати да шофират в нетрезво състояние, да бъдат уволнявани дисциплинарно.

Само през уикенда в Пловдив са установени деветима пияни и трима дрогирани шофьори, съобщават от полицията. 

След солидна употреба на спиртни напитки - над 3 промила, на ул. “Гулаш планина” в Пловдив е хванат 49-годишен шофьор на “Форд”. На бул. “Христо Ботев” 47-годишен управлявал “Опел” с 1,79 промила, а на бул. “Марица” 32-годишен бил с “Пежо” с 1,40 промила.

Под въздействието на алкохол – 1,81 промила, бил и 24-годишен от Триград, който на Кукленско шосе преминал с “Тойота”-та си през разделителната ограда, навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал в дърво. С 1,95 промила бил 35-годишен шофьор на “Фолксваген”, който излязъл извън пътя с колата си между селата Брягово и Искра.

В Белозем и 33-годишен предизвикал катастрофа с материални щети, управлявайки с 2,24 промила алкохол лек автомобил “Сеат”. В село Белащица 49-годишен жител се бил качил в “Мерцедес” с 2,97 промила, а в Съединение двама мъже, на 49 и 45 години, били зад воланите на “Ауди” и “Рено” съответно с 1,22 промила и 2,56 промила.

На кръстовище между бул. “Македония” и ул. “Бяло море” в Пловдив дрогиран 19-годишен преминал с “БМВ”-то си през тротоар и ударил пътен знак. На Коматевско шосе негов 26-годишен колега пък бил с “Опел”, също след употреба на наркотици. Положителна била пробата с драг чек и при 39-годишен водач на мотоциклет без регистрационни табели, спрян за проверка на бул. “Княгиня Мария Луиза”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови