В Ришкия проход: Шофьор прегази смъртоносно момченце, роднините на жертвата го линчуваха на място (обновена)

OFFNews 28 август 2023 в 17:42 30528 5

Снимка БГНЕС/ИВАН ЯНЕВ

Пристигналите на място полицаи и медици само констатирали смъртта на шофьора на камиона.

57-годишен шофьор е блъснал смъртоносно 6-годишно дете на пътя в района на с. Прилеп, Бургаско. В последвала саморазправа близките на на жертвата са линчували шофьора. За инцидента съобщи говорителката на ОДМВР в Бургас Цветелина Рандева. Пристигналата на мястото на инцидента полиция само е регистрирала смъртта на водача. В момента в района тече специализирана полицейска операция с участието на жандармерията, съобщи пред bTV директорът на ОДМВР Бургас старши комисар Емил Павлов. Задържани са 7 души, трима от тях са роднини на детето.

Към 15:19 в понеделник в РУ на МВР в Сунгурларе е получено съобщение за пътен инцидент в района на с. Прилеп, при който товарен автомобил, с варненска регистрация, управляван от 57 годишен мъж от Аксаково е блъснал 6-годишно момченце от с. Везенково. Предполага се, че детето е излязло внезапно на пътното платно за да пресече. Момченцето загинало на място.

Веднага след произшествието на мястото на катастрофата започнали да се събират близки и роднини на загиналото дете от сливенското село Градец, които празнували наблизо Богородица по стар стил. По думите на свидетел, който е спътник на 57-годишния шофьор на камиона, с мъжа започнала саморазправа. Самият свидетел успял да избяга на автостоп извън Прилеп и да се обади вече извън селото на тел. 112.

Полицаи тръгнали към мястото на саморазправата, но когато пристигнали констатирали смъртта на шофьора.

По случая е образувано досъдебно производство. Към момента се извършва оглед и се провеждат процесуално-следствени действия за установяване на причините за смъртта на водача. До приключване на огледа пътят през Ришкия проход е затворен. Трафикът се пренасочва по обходни маршрути. Регулирането на движението се осъществява от служители на „Пътна полиция“ при Районно управление – Сунгурларе.

"Вероятно причината за ПТП-то е внезапното излизане на детето на пътното платно. Към момента имаме задържани общо седем лица като три са роднини на детето", заяви за bTV началникът на МВР-Бургас старши комисар Емил Павлов.

"В 15:20 часа постъпи сигнал за ПТП между товарен автомобил и пешеходец. Идвайки на място колегите констатират смъртта на 6-годишно дете, като в близост до трупа на детето е имало спрял товарен автомобил. Установено е, че водачът е бил вътре в камиона без жизнени показатели. Установени са роднини на детето, които след инцидента са нападнали шофьора, нанесли са му побой като тепърва ще се установяват причините за смъртта на водача на товарния автомобил", обясни Павлов в ефира на телевизията.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

5

случайно прочетох

29.08 2023 в 16:18

Жалко за детето, макар и безпризорно.
Жалко и за шофьорът, убит от орки!

2099

4

Mateevk

28.08 2023 в 22:47

А, оставете тая работа с линча, който щял да спаси много човешки животи. Просто щеше да замени едни животи с други животи, част от които без вина.

870

3

Constanza

28.08 2023 в 22:03

Естествено, и през ум не им минава да се самообвиняват, че са оставили детето без надзор, по-лесно е да насочиш гнева си към външен човек, пък дали е виновен или не, няма значение.

1000

2

PaulPierce

28.08 2023 в 19:22

След като липсват съд и прокуратура, това е положението.

305

1

Katz

28.08 2023 в 18:37

Жалко, че в случая шофьорът няма никаква вина, но подходът на лилавите, е много правилен. Кой ще ти чака полиция, следствие, не знам си какво... тука е джунгла и справедливост няма да получим, ако не си я приложим сами. Може би много семейства нямаше да бъдат почернени, ако всеки пиян джигит го чакаше сигурен линч на място.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика