Установиха полицаите, използвали физическа сила при задържане на един от протестите

OFFNews Последна промяна на 16 юли 2020 в 16:35 3389 3

Полицаите, използвали физическа сила по време на протестите на 10 юли, са установени, съобщават от СДВР. Те няма да изпълняват задълженията си до приключване на проверката спрямо тях. 

"Във връзка с публикувани видеоклипове в средствата за масово осведомяване, касаещи употреба на физическа сила от полицейски служители по време на протестите пред сградата на Министерския съвет, ръководството на Столична дирекция на вътрешните работи е разпоредило дисциплинарна проверка по реда на Закона за МВР. Проверката е възложена на комисия от ръководни служители на дирекцията", пишат от полицията. 

Комисията е изискала и анализирала необходимите материали, като в хода на проверката е установила полицейските служители, заснети във видеоматериала.

Продължава активното събиране на доказателства за изясняване на фактическата обстановка, като в рамките на следващата седмица резултатите ще бъдат оповестени.

Събраните материали ще бъдат изпратени на районна прокуратура.

Припомняме, че на 10 юли, петък, в интернет бяха разпространени кадри, показващи как петима полицаи завличат хора към колоните на МС. Има и видеозаписи, на които се вижда как двама полицаи натискат на земята човек, а други трима го ритат, включително и по главата. 

Същият ден се провеждаха два протеста - единият в защита на президента Румен Радев, а другият в защита на премиера Бойко Борисов. Напрежението ескалира след края на протестите, когато на пресечката на "Раковска" и "Дондуков" привържениците на Радев опитаха да спрат автобусите, с които се опитваха да си тръгнат докараните от провинцията привърженици на ГЕРБ. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3704

3

zuljin

30.07 2020 в 10:01

Всички знаем и как оправдавате ПРЕСТЪПНИЦИТЕ си - с полиграф. Нещо, което нито един съд по света не признава като доказателство!!!

3704

2

zuljin

30.07 2020 в 09:54

СМЕШНИЦИ, Боко Тъпото ли ви нареди да метнете тая партенка???
Всички знаем, че превишаване на правомощия в МВР не се наказва, освен ако не е срещу някой МАФИОТ!!!
Обикновено биват съдени потърпевшите граждани.

8435

1

Jinx

16.07 2020 в 22:56

Комплексарска работа