Удариха цех в ''Столипиново'' след сигнал за търговия с гласове

Извършеното престъпление не касае вота на 11-ти юли, потвърдиха от прокуратурата

OFFNews 03 юли 2021 в 18:27 5817 2

"Получихме сигнал по телефона в прокуратурата, че лице е предлагало имотни облаги с цел да склони друго лице да упражни избирателното си право. На дежурния прокурор устно е било докладвано, за установени данни за евентуални нарушения на изборите от 4-ти април, които данни тепърва ще анализираме. До момента категорично сме установили, че не се касае за данни относно вота, който ще се проведе на 11-ти юли".

Това съобщи на брифинг в Пловдив заместник-районният прокурор Атанас Илиев.

По думите му в пловдивския квартал „Столипиново” е извършено претърсване в търговски обект, откъдето са били иззети 11 стъклени дамаджани с течност с миризма на алкохол, 50 чифта маратонки, както и пари.

„Два тефтера и тетрадка също са били иззети от бюро в цех в квартала, но все още не знаем какво пише в тях”, подчерта Илиев.

"Не разполагаме с конкретика за какво точно става дума", категоричен е заместник-районният прокурор. "В момента се проверяват данните", уточни Илиев.

По-рано беше съобщено, че собственик на цех и фирма за дограма е задържан за купуване на гласове в Пловдив. Арестът е извършен по време на спецакция на МВР. Задържаният е 40-годишен мъж, който е криминално проявен и осъждан.

При обиски в петък са открити три тефтера с точни адреси, имена и цифри. Иззети са и записи от камери за видеонаблюдение и мобилни телефони.

Полицията е открила и пари, като сумата възлиза на 6870 лв. В тефтерите са записани личните данни на 2029 души. Хората от списъците се разпитват. Районната прокуратура е образувала досъдебно производство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови