Убиха 4-годишно дете в Хасково, задържаха пастрока му

OFFNews 24 декември 2022 в 17:49 4672 0

Мъж е задържан за убийството на доведеното си дете в Хасково.

Снимка БГНЕС/Владислава Григорова

Мъж е задържан за убийството на доведеното си дете в Хасково.

47-годишен мъж е задържан в Хасково за убийството на 4-годишния си син, съобщи прокуратурата.

Сигнал за престъплението е получен тази нощ в 3:15 ч.

Дежурен педиатър в спешното отделение на болницата в областния град се обадил в полицията, за да каже, че е докарано починало дете. Пристигналите полицаи видели следи от насилие.

Разследването потвърдило, че детето е убито от бой. Травмите му били "несъвместими с живота" - както пишат от държавното обвинение.

Мъжът пребил и майката, съобщи БНТ.

Пастрокът на детето Г. М. е задържан за 24 часа. 

Предстои Окръжна прокуратура в Хасково да му повдигне обвинение. Очаква се наблюдаващият прокурор да разпореди последващо 72-часово задържане.

От държавното обвинение уточниха пред БТА, че мъжът е криминално проявен и осъждан. Преди няколко месеца е излязал от затвора, където е излежавал присъда за разпространение на наркотици, допълва Нова тв.

Последният случай с убийство на дете от пастрока му в Хасково бе във вечерта на 13 юни 2005 година. Тогава в парка "Кенана" 46-годишният Георги Караджов намушка с джобно ножче в сърцето доведения си син Сашо Дойчев (16 г.) Заравя тялото му наблизо, а по-късно опитва да се самоубие със скок от виадукт на магистрала "Хемус". На процеса в Окръжния съд в Хасково извършителят получи присъда от 16 години затвор, която бе потвърдена от Апелативния съд в Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!