Три деца се изгубиха в ПП "Сините камъни"

Над 250 човека ги търсиха с кучета и хеликоптер, спасиха ги след 12 часа

OFFNews 14 декември 2014 в 09:17 2113 5

Три деца се изгубиха в природен парк "Сините камъни" в събота следобед. Сигналът за изчезването им е бил подаден в полицията в 19.50 ч. на 13 декември.

Инцидентът станал, когато 52-годишен мъж излязъл на разходка в парка с петте си деца.  На слизане от планината, около 15.30 часа, три от децата му - момиче на 8 години и две момчета на възраст 5 и 7 години, се изгубили от погледа му. Не ги открил до лекия автомобил, оставен в началото на пътеката и се върнал да ги търси. След няколко часово безуспешно търсене в 19.50 на тел.112 бил подаден сигнал за изчезването им. Веднага е организирана спасителна операция за издирването  на децата.

В продължение на 12 часа, на площ близо 7095 хектара, с помощта на хеликоптер, термокамери и кучета, тази сутрин около 8 часа, децата са открити в подножието на планината във видимо добро състояние. Транспортирани са до сливенската болница за медицински преглед, съобщи пресцентърът на МВР.

В акцията са участвали служители на полицията, пожарната, жандармерия, граничари и служители на Държавното лесничейство в Сливен - общо над 250 души. Хеликоптер на Гранична полиция също се е включил в спасителната операция.

Тази сутрин децата са били отведени в спешното отделение на сливенската болница, за да бъдат прегледани. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови