Трети ден продължават опитите за извеждане на барикадиралия се мъж в ''Люлин''

OFFNews 04 май 2022 в 10:07 1642 0

Снимка БГНЕС

Трети ден продължават опитите за извеждане на барикадиралия се в апартамента си мъж в "Люлин", за когото съседите му са подавали нееднократно сигнали за агресия.

35-годишният мъж се заключи в апартамента си в неделя и отказва пусне полицията и баща си, с когото живее.

Той е с криминални регистрации, лежал е в затвора за кражби. Срещу него са подавани многократно сигнали в полицията, но без да има резултат.

Жилището е общинско, но от отдел „Общинска собственост“ заявиха, че извеждането на мъжа е трудно. В края на миналата година живущите са изпратили жалба към Столична община за извеждането му, тъй като „нарушава общия ред и има агресивно поведение. Според бившата му съпруга той е с психически отклонения, зависим е от наркотици и алкохол.“, съобщи bTV.

По данни на МВР мъжът е с множество криминални прояви и е лежал в затвора за кражби. Според бившата му съпруга той е с психически отклонения, зависим е от наркотици и алкохол.

„Полицаите нямат право да влязат в жилището. Това е частен дом. Лицето си е у дома и просто отказва да го напусне. Тук няма престъпление. Има много по-сериозен и изключително абсурден проблем, който е срещан масово в цяла България – във всеки втори жилищен блок има по един такъв човек“, обясни пред bTV криминалистът Иван Савов.

Според него проблемът е свързан с начина, по който трябва да се решават подобни казуси.

„Тук имаме лице, което системно употребява наркотици и алкохол, то най-вероятно вече отключило някакво психическо разстройство. Според съседи вече е било в психиатрия поне веднъж, което означава, че дори би следвало да е освидетелствано и спрямо това лице не са упражнявани никакво лечение“, допълни Савов.

“Ако този човек нарушава общественият ред или застрашава хората в блока по някакъв начин, полицията трябва да се намеси. За две денонощия трябваше да се намери начин този човек да бъде изведен от жилището”, заяви криминалният психолог Тодор Тодоров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови