Жертва на барикадиралия се мъж в Люлин: Напада всички жени в гръб, не пропуска

35 часа полиция, пожарна и психолози не могат да изведат Добромир, който изхвърля вещи през терасата и заплашва с пожар

OFFNews 03 май 2022 в 08:58 4914 1

Снимка БГНЕС/Зара Русева

Апартаментът на барикадиралия се мъж в неделя, 2 май.

"Цяла нощ сме на тръни, а Добромир си почива и събира сили, за да разиграва отново полицията и нас. Това е системен тормоз. Работи две седмици, вземе пари и започва цирка – друса ли се, пие ли не знам. Напада всички в този блок, независимо дали си му направил нещо", разказа по Нова телевизия съсед на 35-годишния мъж, който втори ден е барикадиран в дома си в блок 727 в столичния квартал "Люлин" и изхвърля вещи през балкона.

Близо 35 часа районът около блок 727 е отцепен. Полиция, пожарна и психолози продължават да правят опити за се разберат с него и да го изведат. Вчера Добромир изхвърли покъщнина през терасата на апартамента си. Деца от съседно училище са били в близост, когато от етажа е полетяла газова бутилка, съобщиха очевидци.

По думите на съседи срещу него има подадени множество жалби, но няма последствия. 

Елена Василева, началник отдел в Дирекция "Общинска собственост", обясни, че жилището е общинско и първоначално в него е било настанено семейство с трима сина. Впоследствие майката е напуснала и бащата е останал със синовете. Добромир е един от тях. Съседи твърдят, че преди време е била организирана подписка за изгонването им, но са се отказали, защото не са искали да навредят на бащата.

Съседка на мъжа казва, че приятелката му системно е била тормозена, случвали са се побои, тя е била заключвана в апартамента.

Мъж, който живее в същия блок сподели, че Добромир е нападал приятелката му с нож, в гръб:

"Когато извади нож на приятелка ми го набих, притесних се много, защото тя има епилепсия."

Нападнатата жена обясни, че е подала жалба в прокуратурата, но не е имало никакви последствия, защото, както ѝ обяснили, не ѝ е била нанесена тежка телесна повреда.

"Това е системен тормоз над всички. Напада всички жени в гръб, не пропуска. С неговата жена се бие системно, заключваше я, всичко го познават и никой не предприема нищо. Полицаите му дават цигари да се успокои. Довечера ще иска някой да му донесе дрога. Подавал сигнал, че ще се запали. Полицията казва, че всичко зависи от прокуратурата, после от психолозите. Никой нищо не прави и войната ще продължи следващите три дни отново. Може би нямаме закони, които да действат, за да влязат и да си свършат работата", коментира съседката на 35-годишния Добромир.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови