Столични квартали останаха без ток заради бурята (снимки)

OFFNews 27 септември 2022 в 19:59 11143 1

Бурята в София

Снимка Ружа Райчева / OFFNews

Бурята в София

Няколко столични квартала и села около София са без ток заради разразилата се силна буря с градушка и мълния в столицата, при която загинаха трима души. 

Без ток са кварталите „Кремиковци“, „Враждебна“, „Челопечене“, „Младост“ 3, като и част от центъра.

Панчарево, „Павлово“, „Княжево“ и Мърчаево също са без електрозахранване. Няма ток в „Овча купел“, „Овча купел“ 1 и 2, "Горна баня", както и в кварталите „Суходол“ и „Владая“.

Градовете Нови Искър и Банкя са без електричество, както и селата Иваняне, Клисура, Михайлово и Волуяк, Войнеговци, Локорско и Подгумер. В кварталите „Факултета“ и „Люлин“ 1 също няма електричество.

Летище София оперира нормално в бурята, съобщиха от аерогарата за БТА. Няма проблем с полетите, три самолета са в изчаквателен режим, уточниха от летището.

Четири аварийни екипа на Столичната община реагират на сигнали във връзка със силния дъжд, съобщиха от общината. До момента са реагирали на около десет сигнала за паднали клони и дървета. Сигнали за паднали клони има от кв. „Хаджи Димитър“, „Красна поляна“, на бул. “Иван Гешов“, както и за завирявания. Градският транспорт се движи по маршрутите си. Изключение са трамвайните линии на номер 10 поради завиряване на ул. “Антим първи“.

Снимки: Ружа Райчева / OFFNews

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови