Психиатър: Параноя от ревност е най-вероятната причина за убийството на младата жена

OFFNews 31 октомври 2018 в 10:09 4756 0

Ревностова параноя вероятно е подбудила Викторио Александров да убие бившата си партньорка и майка на детето му, коментира психиатърът Веселин Герев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Тази параноя е голям бич за съвременните семейства. При нея единият партньор ревнува от всеки и от всичко без причина другия партньор. В тази посока говори и споделеното от близки на убитата млада жена, че когато била с други хора, в присъствието на Викторио тя не смеела да общува с никого, била капсулирана, гледала в земята. Това не отговаряло на характера ѝ.

Според психиатъра практиката сочи, че тормозът у дома - физически или вербален, се упражнява главно от мъжете и в около 1% от случаите - от жените.

Според Веселин Герев заподозреният Викторио Александров може дори да е мислел, че детето не е от него. Фактът, че младият мъж посяга на детето, часове след като убива майката, се дължи на това, че е действал под постоянно напрежение.

Психиатърът коментира и разказа на таксиметровия шофьор, откарал Викторио и дъщеричката му от кв. „Надежда”, където беше застреляна 23-годишната Дарина, до мястото на убийството на детето и опита за самоубийство - Горни Богров:

„Шофьорът казва, че детето е плачело през цялото време. Детският плач е един от най-големите дразнители за психиката на човека след рева на лъва. Освен това, Викторио е бил амбивалентен, постоянно е сменял мнението си за това къде иска да отиде."

Жестокото двойно убийство коментира и председателят на Българската камара за сигурност и охрана Николета Атанасова. Викторио е работел като охранител и е имал законно притежаван пистолет.

Атанасова обясни, че бележката за психично здраве е формална и се получава след 10-минутен преглед.

„Допреди няколко години имаше изискване и за изследване на психологическа пригодност. То обаче беше отменено, защото бе формализирано и прецениха, че не е нужно”, посочи тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews