Пребитото от майка си 2-годишно дете отива в приемно семейство

OFFNews 08 май 2015 в 15:46 3705 0

Агенцията за закрила на детето в Търговище е определила приемно семейство за 2-годишната Сияна, която беше пребита почти до смърт от майка си в края на миналия месец.

Животът на момиченцето вече е извън опасност, съобщават от Университетска болница „Св. Марина“ във Варна, където го лекуват.

„Сияна вече се храни, започна да се усмихва и да говори с лекарите и екипа на детската клиника“, сподели проф. Виолета Йотова.

Детето обаче ще остане в детското интензивно отделение на „Св. Марина“ поне до понеделник.

Малката Сияна ще бъде изведена от отделението от приемните си родители. 

Сигналът за побоя над момиченцето беше подаден на 30 април от болницата в Търговище, където детето било прието с опасност за живота и с множество синини по тялото.

След това Сияна беше транспортирана във варненската болница „Св. Марина“. На 1 май лекарите оперирали детето и било установено, че то има счупени ребра и увредени вътрешни органи.

На 4 май пък стана ясно, че детето е било пребито зверски от собствената си майка, която беше задържана за 72 часа. Ако вината на жената бъде доказана, тя може да получи от 2 до 10 години затвор.

Ден по-късно от "Закрила на детето" в Търговище съобщиха, че Сияна може да бъде настанена в приемно семейство, защото в болницата е показала "типичното поведение на малтретирано дете".

Майката и детето не са от Търговище, те живеели в района от края на месец февруари. Досега не е постъпвала информация детето да е било малтретирано преди този случай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови