Пребитият професор вероятно ще изгуби лявото си око

OFFNews 05 април 2016 в 15:50 9686 13

Снимка БГНЕС

Пребитият тази сутрин професор от столичната болница "Света Анна" Стефан Станчев вероятно ще загуби лявото си око, съобщиха негови колеги. 

Проф. Станчев е претърпял комплексна операция на очите и лицевата част на черепа. Животът му е вън от опасност. 

При операцията се е наложило част от лицевите кости на професора да бъдат заменени с метални пластини, защото са били напълно раздробени. 

Проф. Стефан Станчев има и тежка черепно-мозъчна травма, но според невролозите ще успее да се възстанови напълно от нея.

Шефът на клиниката по ортопедия в столичната болница "Св. Анна" беше пребит тази сутрин в квартал "Бели брези", докато разхождал кучето си. Той е нападнат с метални пръти.

Полицията издирва трима за нападението. От МВР обявиха, че има данни и за предишен опит за нападение над проф. Станчев, но тогава той не е подал сигнал.

Започнало е разследване, което трябва да установи мотива за нападението. Работи се по няколко версии за инцидента, като не е изключено мотивът да е лично отмъщение.

От полицията са разговаряли с близките на пребития професор, но самият той все още не е разпитан заради състоянието му и наложилите се операции.

От болницата подчертаха, че срещу проф. Станчев не е имало никакви оплаквания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!