Полицейска гонка през 5 села във Врачанско с нарушител, той почти предизвика катастрофа

OFFNews 11 март 2020 в 12:25 2464 0

Гонка през 5 села с 19-годишен, навлизане в насрещното платно и изстрели със стоп патрони са резултатите от опит за спиране на лека кола за проверка във врачанското село Крива бара.

На 10 март към 22:30 ч. служители на реда са подали сигнал за спиране на лек автомобил "Ауди А-4", водачът на който не се е подчинил и продължил движението си в посока с. Хайредин. Започнала гонка през селата Крива бара, Хайредив, Ботево, Бързина и Рогозен. При навлизане в с. Хайредин младежът започнал да кара в насрещното движение, принуждавайки останалите автомобили да излязат от платното. 

Полицай стрелял три пъти със стоп патрони във въздуха, за да уплаши водача, но той опитал да изблъска патрулката от пътя и продължил да кара към Рогозен, където е спрян от служители на МВР.

Автомобила управлявал 19-годишен жител на Рогозен, който е правоспособен водач. Автомобилът обаче се оказал спрян от движение и по думите на водача това е причината да не изпълни полицейското разпореждане и да не спре на подадения му сигнал.

Пробата за алкохол е отрицателна. Съставени са 3 акта по Закона за движение на пътищата и акт по Закона на МВР. Шофьорът е задържан в РУ Козлодуй.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови