Полицаи предотвратиха меле в ботевградско село, мъж нападна униформените с брадва

OFFNews 14 март 2016 в 11:11 3246 4

Полицаи са успели да предотвратят масово сбиване в ботевградското село Трудовец. В резултат са задържани 13 души, а един от тях е нападнал униформен с брадва. 

Случаят е от неделя. В 17.20 часа в РУ-Ботевград e подаден сигнал за нанесени материални щети на къща в махала "Манастирица" на с. Трудовец. На място веднага е пратен полицейски екип, а за да бъде предотвратено масово сбиване са пратени и подкрепления от съседни районни управление.

Криминално проявен мъж от Ботевград, който е участвал в скандала, е заплашил униформените с брадва. За да бъде озаптен, полицаите произвели няколко предупредителни изстрела във въздуха, а мъжът е задържан.

При огледа на местопроизшествието, извършен от служители на ОДМВР-София, са иззети моторни превозни средства, брадви, ножове, дървени пръти, бухалка и метална тръба, съобщиха от МВР. При сбиването са пострадали четирима мъже от Ботевград и един от Етрополе - всичките криминално проявени. Един от тях – 33-годишен от Ботевград, е настанен в столична болница с опасност за живота. След бързи оперативно-издирвателни действия, проведени от криминалисти от ОДМВР-София и колегите им от РУ-Ботевград и Етрополе за срок до 24 часа са задържани общо 13 души от Етрополе и Ботевград: 10 мъже - деветима от които криминално проявени, както и три жени. По случая в ОДМВР - София е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под надзора на Софийска окръжна прокуратура.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови