Пътен експерт: Кола на СДВР влезе в насрещното и мина между мантинелите

OFFNews 05 март 2024 в 09:41 20357 2

нарушител на пътя

Снимка Кадър на БНТ

Ето как се нарушават законите.

Пореден случай на опасно шофиране в столицата постави на изпитание нервите на водачите в столицата. Видео показва как автомобил влиза в насрещното в началото на силно натоварения булевард "Цариградско шосе" и преминава между мантинелите.

Според пътния експерт Диана Русинова, цитирана от БНТ, става въпрос за кола на Столичната дирекция на вътрешните работи.

От СДВР нито потвърдиха, нито отрекоха, само обясниха, че правят проверка.

"Аз съм абсолютно сигурна, че това е автомобил на СДВР. Много често сме го виждали този автомобил, който слага камерите за скорост. На самите кадри ясно се вижда синия буркан, който стои отгоре върху самия автомобил. Лично аз съм изключително втрещена от този случай. Това е много грубо нарушение на всякакви възможни правила. Тук има знак, който ясно показва, че имате право да завиете надясно, т.е. изход на София по бул. "Цариградско шосе". Този водач влезе в насрещното, мина върху пешеходната пътека, през разделителния остров, за да отиде отсреща", разказа Диана Русинова.

Тя настоява човекът от автомобила, който е служител на реда, да бъде дисциплинарно уволнен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

cher

05.03 2024 в 11:51

Автомобилът е с включен син буркан указващ специален режим на движение съгласно ЗДП. Тогава може да не се съобразява с организацията на движението, когато това се отнася до посока на движение и завиване в определени направления.

900

1

SVDragunov

05.03 2024 в 11:04

Нито ще бъде дисциплинарно уволнен, нито ще има каквито и да било последствия - все пак в България сме.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика