Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Първи наказания за случая с нахапаното дете в Бургас (обновена)

OFFNews - Бургас 13 октомври 2016 в 11:29 3362 1

Снимка Фейсбук

Следите от ухапвания по гърба на детето

Временно е отстранена от работа директорката на ОДЗ „Веселушко“ Гюлхан Ахмедова. Мярката на кмета Димитър Николов идва след сигнала на майка, че дъщеря й е била нахапана на седем места по гърба, а никой от детската градина не е реагирал. Освен Ахмедова, от днес временно са освободени и двете медицински сестри, които са били на работа в деня, когато са установени синини от ухапвания по тялото на момичето. На тяхно място е назначен временно изпълняващ директор и медицински сестри, които да поемат още днес грижата за децата от яслата. Временното отстраняване от длъжност е до приключването на съвместната проверка за инцидента на дирекция „Социално подпомагане“ Бургас – „Отдел закрила на детето“ и Детска педагогическа стая към ОДП Бургас.

Мотив за отстраняването на директора е, че след като не е бил уведомен веднага от своите подчинени, значи е осъществявал занижен контрол на екипа си и не е създал вътрешна организация да бъде информиран своевременно, каквото задължение е описано в трудовата характеристика на персонала.

Ще има и наказания за други служители на градината, увери отсега обаче кметът Николов.

Защото още сутринта, когато са приели детето и са видели, че има травми по гръбчето и тялото, не са уведомили веднага нито родителите, нито ръководството на детската градина, не е била уведомена и директорката. Заради това те търпят санкции и сериозни критики от наша страна и ще бъдат наказани“, каза градоначалникът.

Следите по гърба на малката Берна са забелязани от служители в детското заведение на 10 октомври сутринта. Чак вечерта те информирали майката. Първоначално казали само на медицинската сестра, която не е реагирала адекватно, посочи Николов. Обяснението за действията им било, че детето е било жизнено и радостно.

Извинили сме се за травмата и стреса на родителите“, добави Димитър Николов.

В изисканите писмените обяснение от екипа на детската градина се твърди, че децата не са оставени без надзор нито за секунда. В същото време родителите на детето категорично заявяват, че инцидентът е станал в детската градина.

Кметът подчерта, че са изискали по-отговорно поведение от директорите на всички детски градини в Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

1

Black Hex

13.10 2016 в 11:54

„Извинили сме се за травмата и стреса на родителите“, добави Димитър Николов.


СЪД! СЪД!
Не "извинили сме се". Съд и солени обезщетения!
Това е правилното развитие на ситуацията.
 
X

Да помогнем на украинските деца!