7 нахапвания по гърба на дете в яслата

OFFNews - Бургас 11 октомври 2016 в 17:50 6359 0

Снимка Фейсбук

Нараняванията на нахапаното дете

Отново случай на нахапано дете в детската градина, този път в Бургас. Майка алармира, че детето й е нахапано, докато е било в детската ясла вчера. За случая тя разбира вечерта, след като се прибира в дома си и съблича дъщеря си. Момичето, което е на година и четири месеца, има седем следи от захапвания на гърба си.

Според Ваня Пеева – Риза инцидентът е станал около 8:30 и 10 ч. Тогава на смяна е дошла служителка, която й е близка и тя е видяла нараняванията по детето.

Доколкото разбрах, са били 13 деца само с една сестра. Но пък имам информация, че тази сестра на няколко пъти е заспивала по време на смяна. И не е била много адекватна. Което ме навява на мисълта, че грешката е нейна“, коментира майката.

Ваня е категорична, че не търси вина в детето, което е нахапало дъщеря й, а в персонала. Тя е извадила медицинско свидетелство за нараняванията. Съдебният лекар е установил, че захапката е на дете на възраст между 1.5 и 2 г.

Ваня има и друга дъщеря, но тя е по-голяма. В ОДЗ „Веселушко“, където е станал инцидентът, никой нищо не бил видял и чул, каза Ваня. Според майката, проблемите в заведението са започнали след смяната на директора. Новият началник на детската градина подменяла персонала, карала служителите да работят извънредно.

Гюлхан Ахмедова, която е изпълняващ длъжността директор, отхвърли това обвинение. Тя бе лаконична относно инцидента, с мотива, че се извършва проверка и персоналът пише обяснения. Била информирана за него късно снощи от една от сестрите.

Ахмедова твърди, че децата не са оставяни сами и за минута, а във времето, в което се предполага, че се е случил инцидентът, при тях е имало две или три сестри. Каза, че не е имала сигнал някой от служителите й да си поспива в работно време, а ако се докаже вина на някого, ще бъдат взети дисциплинарни мерки.

От община Бургас са изискали писмени обяснения от ръководството до края на деня.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II