Отвориха "Витиня", очевидци разказват за разлято гориво на пътя

OFFNews 09 октомври 2015 в 07:25 4043 20

Снимка БГНЕС

Движението в тунел "Витиня" на автомагистрала "Хемус" в посока Ботевград е възстановено тази нощ, след тежката верижна катастрофа вчера.  

Трима души загинаха при инцидента с десетки коли в тунела, бяха ранени 14 души, сред тях - дете и бременна жена. Никой от пострадалите не е с опасност за живота, съобщи Нова тв. Те са настанени в „Пирогов” и болница „Света Анна”.

Шестима са в Института за спешна помощ, от които един е за лицево-челюстна хирургия, един - за детска неврохирургия и четирима за травматологичните клиники, обясни доц. Асен Балтов. На трима от пациентите предстоят операции. 

Всичко започва от товарен автомобил, движещ се с висока скорост, който ударя микробус пред него. След сблъсъка тирът се завърта и запушва движението в тунела и така се стига до тежката верижната катастрофа. Лошите метеорологични условия са допринесли допълнително за мащабите на тази катастрофа. 


Инцидентът предизвика километрично задръстване, в което попадна и линейка с донор, бързаща за животоспасяваща операция. Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Търси се основната причина за катастрофата. 

Според МВР причина за инцидента е несъобразена скорост и неспазване на дистанция. Очевидци обаче твърдят, че в продължение на няколко километра преди тунела е имало разлято гориво, информира Дарик. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!