50 коли във верижна катастрофа на "Хемус", има загинали (обновена в 21:05)

OFFNews 08 октомври 2015 в 13:51 10491 15

Снимка БГНЕС

Снимка от катастрофата.

Трима души загинаха, а други четирима са ранени при тежка верижна катастрофа в тунела при Витиня на магистрала "Хемус", съобщават от пресцентъра на МВР.

По първоначална информация около 50 автомобила са катастрофирали едновременно в тунела.

Към 21:05 часа пострадалите са 13 и са настанени в три столични болнични заведения. От тях пострадало е и момиченце на 9-годишна възраст, 7 жени и 5-ма мъже, съобщиха от МВР.

По първоначална информация само един от мъжете е с опасност за живота. От настанените в болнични заведения, които са установени като водачи – трима, са им взети кръвни проби за химически анализ.

Предвид обема на местопроизшествието и участниците в него от ОДМВР не могат да се ангажират с това, когато движението ще бъде пуснато. Полагат се всички усилия. Продължава работа по извеждането на катастрофиралите автомобили.

Сигналът за инцидента е подаден малко след 13 часа.

Пътни полицаи регулираха движението и пренасочваха леките автомобили, пътуващи в поска към Ботевград, по стария път. Тежкотоварните изчакват на място.

Към 18:42 часа движението през тунела „Витиня” на автомагистрала „Хемус“ в посока София е възстановено и движението се нормализира.

Досъдебно производство срещу неизвестен извършител е образувано във връзка с верижната катастрофа на автомагистрала „Хемус“

Движението в посока София се осъществява нормално. В посока Варна леките автомобили се пренасочват по път I-1 София – Ботевград. Водачите на тежкотоварни моторни превозни средства могат да използват като обходен маршрут път I-6 София-Бургас

Окръжна прокуратура – София е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, работи се по всички възможни версии за възникване на катастрофата.




Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!