Още четирима пострадаха от отровната ракия в Якоруда (обновена)

OFFNews 29 декември 2015 в 07:37 7370 3

Още двама пострадаха от отровната ракия в Якоруда

Още четирима души постъпиха в благоевградската болница, след като са пили фалшив алкохол в Якоруда.

Първият от тях е мъж на 28 години, който след като пристигнал сам в болницата бил настанен в реанимацията. Другите двама на 23 и 28 години са пристигнали в лечебното заведение през нощта. Така общият брой на жертви и пострадали става 12. Четирима от тях починаха на 26 и 27 декември.

Тримата хоспитализирани пациенти са изпили много малко количество от алкохола, но вчера се проявили някои от симптомите на отравяне, затова решили да постъпят в болницата. Настанени са в Спешното отделение на болницата, където им се извършват редица изследвания, след което ще бъде преценено дали и те ще бъдат настанени в реанимация. Състоянието на останалите четирима души от град Якоруда постъпили за лечение в болницата остава тежко, но без опасност за живота.

Междувременно Окръжната прокуратура в Благоевград повдигна обвинение на бизнесмена Тайфи Метльов, който е продал ракията. Пред съда той ще отговаря за причиняване на смърт на повече от едно лице. Той е заплашен от 3 до 15 години затвор.

Установено е, че той е продал 2 литра ракия на една от компаниите, която празнувала рожден ден, а на другата, която клала прасе, дал 4 литра срещу един заек.

Тайфи е отказал да даде показания пред прокуратурата. Предполага се, че ракията е купена от него преди да бъде препродадена наново. Произходът ѝ все още не е ясен.

"Той уби брат ми, сигурен съм, че е той. Защо посочва за свидетел Юсуф Ненчов, който също почина и знае, че няма да стане от гробищата", каза пред Нова тв сестрата на един от починалите - 30-годишният Салех . По информация на близките, вечерта след инцидента ракията е излята. "Чува се, че пари са давани, за да се покрие ракията. Детето ми беше здраво. Стана му лошо, ходихме в спешното, до вечерта се влоши", разказва през сълзи майката на починалия мъж.

"За ракията никой не говори. Не може да се каже откъде е тая ракия. Той трябва да си каже. Продава все такива контрабанди работи. Момче 130 кг. за 12 часа се сирна", допълни неин роднина.

"Искаме да се открие човекът, мръсникът, да се види ракията. Ясно е, че това е ракия убиец. Защо той, когато в неговата къща е имал гости, не им е дал от същата ракия да пият. Той не пие от тази ракия. Той много добре знае, че тази ракия е отровна", разказа майката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!