Арестуваха човека, дал алкохола убиец на мъжете в Якоруда

OFFNews 28 декември 2015 в 11:03 8789 4

Полицията арестува мъжа, който е предоставил алкохола, убил четирима мъже в Якоруда и пратил други четирима в болница, съобщи Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Смъртните случаи са от 26 и 27 декември. За тях съобщи тази сутрин Нова тв.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 350, ал.3 от Наказателния кодекс. Той предвижда този, който изготви храни или питиета за общо ползване по такъв начин, че в тях попадат опасни за здравето вещества, както и онзи, който ги продава или предлага за продан и от консумацията им е последвала смърт да бъде наказан със затвор за 3 до 15 години.

Сигналът за първия приет в спешния център в Разлог със симптоми на алкохолно отравяне е бил подаден в 18:40 часа на 27 декември в Районното управление в Разлог. 40-годишният мъж от Якоруда почина.

Същия ден към 20 ч. е получен втори сигнал за мъж на 38 г. от Якоруда с алкохолно отравяне. Той е втората жертва на отровния алкохол.

В хода на работата по случая е установено, че на 26 декември са починали други двама мъже, на 30 и 37 г. от Якоруда.

Полицейски служители са установили, че четиримата са консумирали алкохол, предоставен им от Т. М. на 46 г. от Якоруда.

След консумация на същия алкохол са пострадали и други четирима мъже, на възраст 26, 52, 36 и 37 години от гр.Якоруда. Те са настанени за лечение в МБАЛ-Благоевград.

Т.М. е задържан за 24 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови