Операция ''Тихо!'' Полицията в Сливен иззела 11 музикални уредби при специализирана операция

OFFNews 07 август 2023 в 18:07 3412 1

Снимка ОДМВР - Сливен

Полицията в Сливен иззе 11 музикални уредби при специализирана операция в квартал „Надежда“ през почивните дни. Двама са задържани за неизпълнение на полицейско разпореждане при отзоваване на сигнал за битов конфликт, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Първолета Мандинска.

В хода на акцията са проверявани превозни средства, лица, търговски обекти и частни домове. На място и след сигнали на тел. 112 са констатирани нарушения на нощната тишина след 23:00 часа. На системните нарушителите са съставени актове. Издадени са и пет протокола за предупреждение. Съставени са също 12 акта и 23 фиша по Закона за движение по пътищата.

Полицията в Сливен организира периодично акции срещу нарушаване на тишината, предимно около празнични и почивни дни, заради множеството сигнали за силна музика в града. Целта им е опазване на обществения ред, недопускане на извършване на престъпления, предотвратяване и разкриване на груби пътни нарушения, допълниха оттам.

Както съобщи БТА, подобен проблем със силната музика има и в съседната на Сливен община Тунджа, област Ямбол. Там местната управа въведе по-високи глоби за нарушителите с промени в общинската наредба за опазване на обществения ред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво иска да промени Глас Народен в образованието