Обжалват мярката за неотклонение на Пол Боевски

OFFNews 08 април 2019 в 09:33 4268 1

Софийският апелативен съд трябва да разгледа мярката за неотклонение на Пол Боевски - син на бившия щангист Гълъбин Боевски. Това съобщи тази сутрин пред Нова телевизия служебният адвокат на Пол Боевски Антоанета Танева. 26-годишният мъж беше задържан в четвъртък вечерта заедно със свой приятел. При обиски в джипа им, както и в две жилища в столичните жк "Люлин" и "Младост" криминалистите откриха кокаин, амфетамини и канабис. 

"От събраните до момента доказателства, според мен, не е доказано по безспорен начин, че е извърши престъплението, за което е обвиняем", коментира Танева, цитирана от Dariknews.bg.

Според защитничката разследването срещу Пол Боевски в момента е в много начален стадий.

"Нито автомобилът, нито жилищата, където е намерен наркотикът са негова собственост", уточни адвокатката. По думите й предстои разглеждане за мярка неотклонение пред Софийския апелативен съд.

В неделя съдът остави Пол Боевски в ареста, след като беше задържан за притежание на наркотици.
Името на момчето нашумя преди 11 години. Тогава 15-годишният ученик се простреля с газов пистолет в главата в столично училище. Боевски подаде оставка като общински съветник от ГЕРБ.

Баща му Гълъбин Боевски по-късно беше заловен с голямо количество кокаин в Бразилия и беше осъден на повече от 9 години затвор, но се прибра в България. Тогава той обясни, че  дрогата му е била подхвърлена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови