Обвиненият за смъртта на 24-годишния мъж избягал от България четири дни след убийството

До сряда полицаите вярвали, че Димитър Малинов е жив заради свидетелски показания

OFFNews 28 юли 2023 в 10:37 3781 0

Снимка Стопкадър

Вече има привлечен към наказателна отговор заподозрян за убийството на 24-годишния Димитър Малинов в пловдивското село Цалапица, съобщиха на брифинг от прокуратурата и полицията. 

Обвиняемият е 30-годишен криминално проявен мъж, който обаче е избягал от страната на 24 юли - четири дни след убийството. Направил го е със самолет, а билетът си купил преди да извърши тежкото престъпление. 

На 26 юли е образувано досъдебното производство. Разследването е за убийство, извършено с особена жестокост. Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Разпитани са 13 лица. Назначена е тройна съдебномедицинска експертиза. Претърсени са няколко адреса и са иззети доказателства.

Изготвена е европейска заповед за арест (ЕЗА). От прокуратурата не дадоха подробности до коя страна е изпратена ЕЗА, но стана ясно, че "германските власти работят бързо". 

Извършителят и жертвата са се познавали от няколко години. Изясняват се мотивите за убийството.  От прокуратурата отрекоха причината да са 100 лева. 

Бащата на убития е подал сигнал на 22 юли. Ден по-късно младежът е обявен за общодържавно издирване. Впоследствие се е провело широкомащабно издирване. До сряда полицаите вярвали, че 24-годишният мъж е жив и че е прекъснал контакта си с роднини. 

Имало е конкретен човек, който е твърдял, че го е видял на 21-и юли в Стамболийски, като дори си разменили няколко думи. В сряда отново е говорена с въпросния човек и е установено, че среща между него и жертвата наистина е имало, но на 19-и юли, а не на 21-и. 

Около полунощ в сряда се е стигнало до информация, че младежът е мъртъв. В четвъртък е открито и тялото. Има доказателства за съпричастността на определени хора към убийството. 

Смъртта е настъпила на 20 юли в резултат на тежък побой. 

Тялото на Малинов е намерено на около километър от последните къщи в селото. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!