Quantcast

Обявиха бедствено положение в община Ловеч

Ивайло Анев Последна промяна на 10 юли 2014 в 21:39 10631 1

В община Ловеч е обявено бедствено положение след заседание на Кризисния щаб на града.

Това заяви кмета на града Минчо Казанджиев пред агенция "Фокус".

Проливен дъжд се изсипва над Ловеч и региона. Наводнени са много от улиците на града, а 11 населени места в областта останаха без ток.

В ниските части на града движението е блокирано, има коли, които са аварирали и не могат да продължат. На места водата достига над метър. Най-ниските части около река Осъм са под вода - има откъртени бордюри и части от асфалт, а колите използват обходни маршрути.

Центърът на града е силно наводнен и коли там не могат да се движат. Полицаи пренасочват автомобилите към обходните маршрути.

"Целият кризисен щаб, заедно с областния управител в момента са при мен и работят, всички институции са организирани. Положението е овладяно, има изпочупени дървета – стари чинари, които са едни от емблемите на нашия град, започваме да почистваме", заяви кмета на града.

По думите му всички водни басейни в района са под контрол. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.07 2014 в 00:48

Защо по дяволите при всеки по-голям дъжд се обявява бедствено положение?! И какво толкова става като се обави бедствено положение?!
Ами драги ми управници, нали гражданите на тая скапана държава плащат данъци, не само да има за "Северен Ручей" и за заплати за 240-те прасета в парламента(кофти ми е, че обиждам прасетата). Ами ако за последните 20 години някой беше оставил пари и за ремонти и обновления на канализацията, може би това нямаше да се случи. Може би и във Аспарухово хората щяха още да имат къщи.
Ама и в милата ни родина, когато се прави нещо, то се прави на парче(другите да му мислят) и все се гледа да се открадне по нещо. Едно време е било, да гепиш бетон да си удариш плоча над гаража, после нафтичка от служебната кола, сега вече чанти с пари.
Обявяват извънредно положение ... и какво от това, хората пак сами се оправят, никой не им помага. Пак всеки се оправя, който както може.
Толкова ме е яд напоследък на всичко, което се случва, че не мога да го опиша.
Всички трябва да емигрират от тая държава. Да не остане никой, ама никой, да спре да съществува. И после лека, по лека да почне да се населява от нормлани хора. .... Няма такава държава!