Нощна гонка край София: Полицаи спират със стоп патрони моторист, карал бясно и без светлини през нощта

OFFNews Последна промяна на 05 август 2019 в 14:59 4243 0

Снимка Александра Маркарян

24-годишен моторист е задържан за бягство от полицейска проверка и застрашаване живота на полицаи. Униформените са стреляли със стоп патрони по младежа, улучен е в ръката и крака. 

Мотористът се е движел по Околовръстното в посока Горна баня тази нощ около 00.45 часа с висока скорост и със скрит номер, без светлини, съобщи МВР. Пътните полицаи незабавно предприели действия за спиране на превозното средство със звуков и светлинен сигнал, но водачът не се подчинил и увеличил скоростта. Сигналът за неподчинението бил предаден на следващ екип, който също безуспешно опитал да спре моториста. След кратко преследване полицаите му препречили пътя, но когато един от униформените излязъл от патрулния автомобил и за пореден път направил опит да го спре, мотоциклетистът увеличил скоростта и се насочил към служителите на реда.

При възникналата ситуация и реална опасност за живота и здравето им, се наложило единият от полицаите да използва служебното си оръжие, с което произвел три изстрела със стоп патрони - един от тях улучил водача в ръката, а другите два попаднали в крака му. Той е прегледен от екип на спешна помощ и допълнително в болнично заведение, назначено му е лечение.

От последващите полицейски действия е установено, че мотористът - 24-годишен, управлява моторното превозно средство без необходимата категория, а моторът е спрян от движение.

Работа по документиране и изясняване на всички обстоятелства около случая продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови