Нощен екшън: Мъж с БМВ вдигна полицията на крак - бяга, блъсна патрулка и е прострелян

OFFNews 02 август 2017 в 15:00 9963 4

Среднощен екшън между полицаи и криминално проявен се е разиграл през нощта по улиците на София.

Всички дежурни полицаи са преследвали мъж с БМВ, обявен за общодържавно издирване и отказал да спре на сигнал на полицията.

Около 2.30 часа на ул. „Слатинска” служители на Първо РУ подали сигнал за спиране на лек автомобил „БМВ 316”, чийто водач не се подчинил и продължил движението си по бул. „Цариградско шосе” в посока изхода от София, съобщава БГНЕС.

Полицейският патрул последвал беглеца, като междувременно били уведомени всички дежурни екипи с цел, ако бъде засечено БМВ-то, да бъде спряно. Автомобилът продължил по бул. „Цариградско шосе” към с. Герман, водачът отново не се подчинил на подадения от включилите се допълнителни полицейски екипи сигнал за спиране и продължил движението си по ул. „Околовръстен път”, посока Чепинци.

За пореден път отказал да спре и се насочил в посока към Световрачане. По това направление били насочени допълнителни автопатрули, които продължили след „БМВ“-то към Нови Искър.

Шофьорът няколко пъти правил опити да избута полицейски автомобил от пътното платно и след продължително преследване, в началото на кв. „Кумарица”, той се сблъскал с една от патрулните коли, след което опитал да избяга и да осуети полицейската проверка.

За да предотврати бягството на преследвания, един от полицаите произвел изстрел със стоп патрон със служебното си оръжие и го ранил в бедрото. Мъжът е задържан, установена е самоличността му - В.М. на 26 години, от Първомай. При продължилата проверка станало ясно, че той бил обявен за общодържавно издирване от РУ-Първомай, криминално проявен е за кражби и шофиране след употреба на алкохол и не притежава свидетелство за правоуправление на МПС.

Пострадалият е транспортиран в болнично заведение за оказване на медицинска помощ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews