Няма задържани при спецакцията на прокуратурата и МВР

OFFNews 30 май 2023 в 11:54 2301 2

Тодоров

Снимка БГНЕС

Петър Тодоров

Няма задържани при спецакцията в София, заяви главният секретар на МВР Петър Тодоров.

По-рано днес стана ясно, че екипи на ГДБОП, СДВР и районната прокуратура са влезли в известен гръцки ресторант на бул. "Черни връх".

По неофициална информация на БНТ органите на реда са атакували помещение в съседство - офиса на Петьо Петров - Пепи Еврото. Операцията е свързана и с Рамзиг Чакърян - Ами, за когото се твърди, че има общо с войната срещу убития в РЮА Красимир Каменов - Къро.

Петър Тодоров обаче отказа да даде повече подробности за хода на акцията.

"Под надзора на Районна прокуратура - София, изпълнявайки тяхното постановление, бяха извършени процесуално-следствени действия на няколко адреса. Няма да коментирам относно самите процесуално-следствени действия, нито лицата, спрямо които са извършени те", каза той.

Управителят на ресторанта Николай Иванов коментира пред бТВ следното:

"Бяхме си на работа и дойдоха полицаи на проверка, дори не влязоха в ресторанта. Бяха отвън, всичко беше за 15-20 минути. Нито са искали документи, нито са проверявали персонала, клиентите, нито са искали нещо".

Иванов потвърди, че собствениците на ресторанта са гърци и са уведомени за случващото се. Той отрече Размиг Чакърян-Ами и Петьо Петров-Пепи Еврото да са имали общо със заведението.

"Ресторантът си работи съвсем нормално, сега зареждаме", добави Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews