Напрежение край Сопот - бавят протоколите за щетите от пожара

OFFNews 29 август 2017 в 13:06 1609 1

Силно напрежение има сред жителите на селата Анево, Московец и Иганово, защото пожарната все още не издава протоколи за щетите от пожара, който избухна вчера и унищожи около 7 хил. декара лозя, розови и овощни градини в землищата на трите села.

Според хората причина за забавянето е това, че в протоколите трябва да бъде отразен причинителят на пожара. Местните смятат, че това е полигонът на ВМЗ-Сопот, където вчера са се извършвали контролирани взривове и изпитания на оръжия. От ръководството на завода признават, че при изпитанията е избухнал пожар. Но твърдят, че той е потушен веднага и няма нищо общо с пожара от другата страна на подбалканския път, който унищожи насажденията.

Една от версиите, които се обсъждат сред местното население, е че метеорологичната прогноза вчера е била за бурен вятър и е съдържала изрична препоръка да не се извършват изпитанията заради риска от пожар. Заради несъобразяването с тази препоръка заводът би могъл да носи отговорност за изплащането на щетите. Хората от трите села вече са взели решение и всеки момент ще подадат колективен иск срещу завода.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!