МВР продължава да търси подпалвачи

Юлиан Христов 28 декември 2011 в 16:59 1539 0

МВР
МВР

Разследването на палежите на автомобили в София продължава. Пред журналисти директорът на СДВР Валери Йорданов коментира днес съдебните решения, с които и тримата заподозрени бяха освободени от ареста. По думите му, това че хората са освободени, не означава, че те не са обвиняеми. Следствието срещу тях продължава и тепърва в съда ще бъдат образувани дела срещу тях.

„Продължаваме събирането на доказателства. Събраното до момента е докладвано в прокуратурата, както по палежите, за които лицата са задържани, така и по останалите случаи, където за някои от тях имаме заподозрени. Имаме лице обявено за издирване - от сигналите, които са получавани, има три сигнала, по които се работи. Един палеж може да се докаже с всички законни средства и с доказателства, които се събират съгласно закона. Всичко събрано по тези процеси, по които има обвиняеми е направено така. Ние работим съвместно с прокуратурата и тя не би допуснала, ако има доказателство, което не е годно или е некачествено – да бъде внесено в съдебна фаза”, обясни Йорданов.

По-рано днес министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов също коментира решенията на съда. „В момента е важно за нас да съберем достатъчно доказателства, за да задържим лицата, които са извършвали палежите на коли“, каза министърът. „МВР работи активно, за да се пристъпи към задържане, при достатъчно доказателства в началния етап на разследването. Ние не го правим, за да отчитаме някаква дейност, а гледаме да си свършим работата и да може да прекратим тези палежи”, допълни той.

Днес Цветанов връчи традиционната награда „Полицай на годината“. Носител на индивидуалния приз тази година е старши инспектор Пламен Петров от отдела за борба с наркотици в ГДБОП. От негово разследване полицията в София разби мащабна лаборатория за амфетамини, както и лаборатория за синтетична дрога в Костинброд. В колективната награда първото място взе отделът за компютърни престъпления в ГДБОП, оглавяван от Явор Колев. Благодарение на работата на екипа четвърта поредна година страната ни е извън черния списък на държавите, които нарушават авторските права.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !