Музикант и банкерка са откритите мъртви в автомобил в Пампорово

Водещата версия е убийство с последвало самоубийство

OFFNews 14 февруари 2018 в 11:07 11903 0

Откритите мъртви мъж и жена в Пампорово: Той музикант, тя - банкер

С три изстрела - два в гърдите и един в главата, е била убита жената, чието тяло беше открито снощи в автомобил в Пампорово. Мъжът до нея е умрял след един изстрел в главата, а в скута му е открит незаконно притежаван пистолет.

Директорът на ОДМВР-Смолян Николай Димов даде подробности по случая на брифинг в Окръжната прокуратура - Смолян.

Сигналът за откритите две тела е подаден около 23.35 часа на 13 февруари. Според случайно преминаващи по пътя между Пампорово и Стойките в автомобила имало две тела - на мъж и жена.

Екип на РУ – Чепеларе от участък Пампорово е отишъл незабавно на мястото. Установено е, че починалите са мъж на 48 г. и жена на 41 г. от Пловдив, които са живеели във фактическо съжителство. В скута на мъжа е намерен незаконно притежаван пистолет, като починалият не е имал разрешително за притежание на оръжие.

Жената е работила в Пампорово като банков служител от два дни и е пристигнала в района в понеделник. За мъжа няма данни за постоянна трудова заетост, като е ясно само, че е бил музикант.

И двамата имат по едно дете от предишни бракове. Жената е разведена, а мъжът е вдовец. 

Предстои да бъде извършена аутопсия на двете тела в МБАЛ – Смолян.

Разследват се всички възможни версии, но като водеща версия се оформя убийство и самоубийство, каза зам. окръжният прокурор на Смолян Недко Симов, цитиран от "Фокус". Версията се извежда от това, че откритото оръжие е било в скута на мъжа. Тепърва обаче експертизи ще докажат дали това е оръжието, с което е стреляно.

По време на брифинга стана ясно, че все още не са уведомени всички близки на загиналите и затова и не се съобщават техните имена. Заради извършените огледи в лоши метеорологични условия – при снеговалеж и през нощта, днес предстои да се извърши повторен оглед на автомобила. Не са открити следи от борба и съпротива.

По първоначални данни престъплението е извършено между 21.00 и 23.00 часа снощи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews