Мистериозна смърт на охранител в Партийния дом

OFFNews 08 юли 2018 в 22:17 15082 0

Снимка wikimedia

25-годишният Даниел Тасев, охранител във фирмата "Дефанс консулт", е открит мъртъв в шахта в новата сграда на Народното събрание (бившия Партиен дом).

В петък следобед Тасев е тръгнал за нощна смяна в бившия Партиен дом. Оттогава близките му нямат контакт с него.

След 12-часово издирване, към 22:30 ч. в събота намерихме телефона на прекия му ръководител, който не пожела да говори с нас, а неговата жена ни предаде, че момчето е намерено умряло в шахта на работното му място в парламента - имало участък в двора, в който се извършва ремонт, твърди в e-mail до OFFNews.bg близка на загиналия Даниел Тасев.

По информация на bTV жена от охранителната фирма е разговаряла с роднините на Тасев и им е предложила пари - в знак на съпричастност.

Тя казва: на нас ни се обадиха от Пето районно и ни казаха, че детето е паднало в шахта и е починало. И само това. Каква шахта, колко е дълбока, няма ли камери, кой може нещо да ти каже. Тя изказа съболезнования, с каквото иска да помогне, дори и парична сума, при което аз - да ви кажа - отказах. Аз просто искам да разберем истината, заяви Катя Еленкова, леля на загиналото момче.

Султанка Петрова, настоящ заместник-министър на труда и социалната политика и бивш депутат от Патриотичния фронт, преди няколко години е била съдружник в охранителната фирма "Дефанс консулт".

Пред bTV Султанка Петрова заяви, че сега в компанията на високо ниво работи съпругът й:

"Не е собственик мъжът ми на фирмата, той е управител. Той (Даниел Тасев - б.р.) е бил до 9:30 вечерта и е разговарял с охраната от НСО на портала на НС. Може би, когато се е прибирал към помещението, да се е случил този инцидент. Вече един Бог знае подхлъзнал ли се е, какво е станало... Това, което съм предложила като подкрепа, не е било по някакъв начин, за да подкупим или да направим нещо", твърди Султанка Петрова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови