Кратер на мястото на взривения склад в Иганово

Ивайло Анев 22 март 2015 в 09:08 3028 2

Снимка БГНЕС

Кратер се е отворил на мястото на взривилия се снощи склад за боеприпаси на ВМЗ-Сопот край село Иганово, съобщи Нова телевизия.

Складът - преместваема постройка - вече не съществува.

Взривът стана снощи към 19.30 ч. Няма пострадали.

Сигналът подал един от двамата пазачи. Те са били евакуирани.

След инцидента и над 250-те жители на селото бяха евакуирани, но след това се завърнаха по домовете си. Кметът Стефан Данчев увери, че ситуацията там вече е спокойна. "Няма пострадали хора, съборени къщи или счупени стъкла от взривовете", каза още кметът.

Днес военна техника ще започне прочистването на района. Възможно под руините, които са останали, е възможно да има невзривили се предмети, каза главният секретар на МВР Георги Костов, който тази сутрин замина за Иганово. Преди специализираните екипи да влязат, трябва да минат 24 часа от взривовете.

"Последните вторични взривове са били около полунощ, тоест в понеделник ще се влезе за оглед", уточни областният управител на Пловдив Розалин Петков. Днес ще бъдат прегледани и записите, направени от самолет след взрива.

Около 12:00 часа стана ясно, че е създадена организация за събирането и проверката на доказателствен материал в района на взривилия се склад. 

Експерти от Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи имат готовност да направят огледи на място, за да бъдат изяснени причините за инцидента.

Следствените действия ще се разгръщат в следващите няколко дни и ще бъдат под ръководството на окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов.

На мястото на инцидента днес са главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, директорът на ОДМВР – Пловдив Пламен Узунов, зам.-директорът на ГДПБЗН Първан Секиранов, областният управител Розалин Петков.

Няма опасност за населението в района, ситуацията е овладяна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!