Кошмарна нощ в Пирогов: Предрусал младеж преби медик, пияни вилняха в Спешното

OFFNews Последна промяна на 28 октомври 2017 в 15:01 17612 3

Част от щетите след снощните изцепки на пациентите

Два инцидента с нападение и агресия над медици са станали само за тази нощ в "Пирогов", съобщиха от болницата.

При първия случай 18-годишен младеж, настанен в токсикологията на „Пирогов" след злоупотреба с марихуана, е нападнал и пребил дежурната медицинска сестра.

В резултат в момента тя лежи в лицево-челюстното отделение към Клиниката по неврохиругия с тежка лицева травма и комоцио.

Пациентът е приет за лечение по-рано в петък, след като екип на Спешна помощ го докарал в „Пирогов" след употреба на марихуана.
Същата вечер, няколко часа след приемането и лечението му в токсикологичната клиника, при него влиза дежурната сестра – той я посреща станал от леглото и започва да й нанася тежки удари. След като я пребива и я оставя да лежи на земята в безсъзнание, той се опитва да излезе от клиниката. Тъй като е заключено, той се насочва към първата срещната врата на пациентска стая. Там се лекува пациентка със сериозна нежелана лекарствена реакция.

18-годишният млад мъж я заставя да му оключи врата и след като тя му казва, че няма ключ той започва да я души.

Междувременно удря и бутона за пожарно известяване, но се стряска от включената аларма. Оставя пациентката, която е нападнал, чупи стъклото на заключената врата и бяга от клиниката облечен по тениска и боксерки.

Дежурната лекарка и дежурната санитарка са със сериозна уплаха.

По-късно същата нощ, полиция докрала 3 пияни мъже в спешното на болницата след пиянска свада в столично заведение. По време на нея единият от мъжете е ударен и се налага да получи медицинска помощ. В коридора на спешното, един от тях нанася удар по вратата на кабинет. За щастие при този инцидент няма физически пострадал служител на „Пирогов".

Дежурният лекар се е разминал само с уплаха. Що се отнася до пациента, чийто приятел извършва вандалския акт, той е настанен в личево-челюстното отделение към неврохирургията на „Пирогов".

Ръководството на болницата е уведомено за случая. Изпълнителният директор проф. Асен Балтов вече посети пострадалата медицинска сестра и огледа нанесените материални щети. Нареди да се предприемат допълнителни мерки за сигурност.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12107

3

поп Дръвчо

29.10 2017 в 10:47

Конопът не прави такива неща с хората.

Ноооо благодарение на интензивната борба с наркотиците у нас вече можеш да си купиш всичко, особено ако не държиш да си купиш нещо конкретно.

Идеите за узаконяване, контрол на качеството и облагане с данъци на природните наркотици продължават да се сблъскват с тъпи аргументи от страна на възползващите се от положението. А през това време идват нови и нови непознати на закона и на медицината вещества.