Колеги на граничаря, прегазил бебе, му купили мляко за изтрезняване

OFFNews Последна промяна на 11 септември 2014 в 20:04 16667 21

Снимка Румен Раканов/Булфото

Колата на граничния полицай, блъснала детето

Колеги на пияния служител на „Гранична полиция“, който прегази 11-месечно бебе, му купили кисело мляко, за да може да изтрезнее по-бързо, преди да му бъде взета проба с дрегер.

Граничарите пристигнали първи на мястото на инцидента.

Купиха две кисели млека, за да не се усети миризмата на алкохол и да изтрезнее по-бързо, обясни пред Дарик кметът на село Крушевец Иван Иванов.

Дрегерът показал, че граничарят има 0,63 промила алкохол в кръвта.

За инцидента разказва майката на починалото дете.

Излязохме до магазина и да пием кафе както всяка сутрин. Оставих я пред магазина, точно пред вратата, за да мога да вляза вътре аз и по едно време чух трясъка. Количката беше вече под колата, разказва пред bTV Нонка Кънева.

Не караше силно, но изведнъж зави. От едната лента премина в другата и направо в количката. Шофьорът нищо не е помогнал. Хора, които работят до магазина - Милчо и Стоян, двама братя, са помогнали и всичко са направили. Изместили са колата, за да извадят телцето на детето и ако има начин да му се помогне, но не е имало никакъв шанс, каза кметът на Крушевец.

Граничният полицай е задържан за 24 часа. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.09 2014 в 16:37

Бебе сгазено от граничен
полицай.
Съда справедливост не даде ,
народе ти я дай .
Борбата е тежка кокато
те боли ,
и се бориш с корупция
и лъжи .
Какво остава за това
семейство ,
Загубило в живота
най-хубавото нещо .
Едно дете почнало своето начало ,
единайсет месеца по-късно умряло .
Кой е виновен за това ?
Ще търпиме ли ?
Докога ?

Мисля че вече трябва да се събудим .Да отворим очите си . Всички знаем че има корупция , Но трябва да има граница . И тя не е на цената на човешки живот .
Докога ?
Г. Дойчинов

16.09 2014 в 19:13

Всеки, който си мисли, че за 20-30 минути може с кисело мляко да намали алкохолното съдържание в кръвта си с 0,2 на хиляда, е абсолютен идиот.

12.09 2014 в 13:44

Единственото, което намирам тук е някой, който не се е старал достатъчно до 12 клас.

Какво е светоглед е ясно, ама ти явно не можеш да разпознаеш думата и се хващаш за технически грешки. Те са безобидни, за разлика от твоите правописни такива.

Въпросът не е в това, а в кривата ти формулировка - можело да се случи на всеки. Типична размиване на отговорнстта и опит за превръщането и в колективна. Всички са/сме такива и на всеки може да се случи. Не сме всички такива, мой човек и много от нас няма как да се прибират сутринта пияни от работа, с купена книжка и да сгазят човек.

Оправи си малко кашата в главата, че иначе приличаш на чучелото Желев, който навремето все се обясняваше какво имал предвид и как журналистите не го били разбрали...

12.09 2014 в 12:24

Браво "Един друг". Опитал си се да формираш мисъл! Неазвисимо от "севогледът" ти (каквото и да си искал да кажеш). Причинно-следствената ти връзка куца, бъркаш причина и следствие, и си противоречиш по няколко пъти в едно изречение, но общо взето показваш напредък.
Извън контекста на спора, в който нямаш позиция, а си просто "против" (характерно е за повечето тролове), бих искал да ти поясня, че думите ти "произшествието е закономерност, а не "може да се случи на всеки"", е съвършенно алогично. Онова, което е закономерно, по подразбиране, не само може да се случи на всеки, но и се случва. Извикай някой да ти го обясни по-подробно ако ти е трудно да го схванеш.
Държането ти е пример за просташко поведение, не намираш ли?

12.09 2014 в 11:24

"Един друг", игнорирайки неумението ти да четеш и мислиш, ще се опитам да ти обясня с по-прости думи. Дано схванеш нещо.
Точно обратното на това, което ти си разбрал, не може да се случи на всеки. Но на неумеещите да мислят, като теб, това е напълно възможно. А дали се е случило на този пиян шофьор вчера или утре ще се случи с друг пиян, или надрусан, или без книжка, или някой с твоите умствени способности, ето, това е без значение.
От значение в случая, макар, че на теб ти е трудно да го схванеш, е че е загинало дете. И причината не е, че шофьора е граничен полицай, нито че колегите му са се опитали да го прикрият. Случаят е напълно тривиален за ситуацията в България. Абсолютно нищо необичайно няма. Този убил дете, един друг пък помете бременна жена, трети пък изпотрепа всичките на една спирка, четвърти въобще цял автобус хора погуби...

12.09 2014 в 10:58

Имаме най-гуманния съд в света, той има богата прецедентна практика ( пияният кънкьор, съветски гражданин), уверено може да очакваме три години с отложено изпълнение ( т.нар. условно)и в добавка безплатно кисело мляко. А някакъв откраднал 12 кебапчета и го вкарали в затвора за три години.

12.09 2014 в 10:20

"Жестоката истина е, че може да се случи на всеки от хилядите прекалено самоуверени шофьори. Стотици сядат в България зад волана след употреба на алкохол."

Аватарче, боклук скапан! Не на всеки може да се случи точно това. Който не подкарва колата с 0,63 промила и то сутринта, няма как пиян да сгази дете.

Логиката ти е жалка и звучи все едно "на всеки може да се случи да заколи жена си".

По стечение на обстоятелствата познавам много от местните приморски боклуци и този е типичен представител, а произшествието е закономерност, а не "може да се случи на всеки".

Още веднъж, ако не си схванал - жалък нещастник си.

12.09 2014 в 10:03

Пацо, има ли значение дали митничар или граничен полицай е убил дете? Или по голямо значение има това, че е отнет един детски живот?

12.09 2014 в 10:01

Реид, браво, адекватно мнение.
При нас когато стане белята обикновенно се търсят жертви. И понеже големи хора не могат да бъдат жертви по презумпция на българското законодателство, жертви стават малките хора. А когато някой малък човек направи такова престъпление като това - убийство на дете скачат всички да му искат смъртно наказание или доживотен затвор без право на замян. Или даже линчуване...
Поглеждайки обективно на нещата, някой сериозно ли си мисли, че граничния полицай е искал да блъсне дете в количка? Жестоката истина е, че може да се случи на всеки от хилядите прекалено самоуверени шофьори. Стотици сядат в България зад волана след употреба на алкохол. Или още по-лошо - след употреба на наркотици. А колко си купуват книжки? А колко карат пък съвсем без книжки. Или никой не е чувал за подобни случаи.
Да, добре, ще го убием този с камъни и ще заспим спокойни. Вече никой няма да убива деца...