Иззвъня телефонът на един от затрупаните работници

OFFNews 09 април 2015 в 16:47 7423 2

Снимка БГНЕС

Телефонът на един от работниците, затрупани при срутването на хотел „Вероника“ край Варна, е започнал да звъни и багерите са спрели работа, съобщи БГНЕС.

Телефонът е на Манол Манолов и се предполага, че е стоял в джоба му.

Екипите са започнали да звънят на телефона и на друг от работниците, за когото се предполага, че е сред руините на хотела – Тодор Димитров, за да се ориентират къде може да са затрупаните.

По-рано днес екипите достигнаха до асансьорната шахта, но тя се оказа празна. До асансьора се е намирало помещение, което е било подобно на ресторант. Спасителите се надяват там да бъдат намерени затрупаните работници. За да се стигне до помещението обаче, екипите ще трябва да махнат 9-те плочи на хотела, които са се срутили една върху друга.

Няма никаква надежда работниците да са оцелели, категоричен е директорът на служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Варна Купен Пашов.

Хотел „Вероника“ в курортния комплекс „Слънчев ден“ се срути вчера, при което загина един мъж, а други трима бяха затрупани. Според един от работниците преди срутването на сградата в нея са работили между 15 и 20 души, но всички са се разбягали, затова броят на затрупаните работници може да се окаже и по-голям.

От Инспекцията по труда във Варна обясниха, че и четиримата работници, наети от фирмата-подизпълнител са били без трудови договори. А за хотела е имало документи за реконструкция, не за разрушаване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!