"Господин Георгиев каза, че ще имаме 30 минути, за да избягаме. Щом хотелът рухна, той изчезна"

Обявиха имената на затрупаните под отломките

OFFNews 09 април 2015 в 12:07 20733 31

Снимка БГНЕС/Красимир Делчев

"На обекта работихме 15-20 души. Към 17 ч. господин Георгиев нареди на петима работници да влязат в хотела и да започнат да решат основите му с резачки. Единият отказа. Нареди на другите четирима. Каза им, че ако стане опасно, имат 30-40 минути, за да избягат и те влязоха. След това се качи на билото над хотела и оттам също им каза, че птичка да прелети над обекта, той ще им извика да се спасяват. В момента, в който хотелът се е срути, господин Георгиев по най-бързия начин се качи в колата си и изчезна."

Това разказа Стефан Ангелов - един от работниците на рухналия вчера хотел "Вероника" в комплекса "Слънчев ден" - пред БГНЕС. Той бил на смяна, когато станала трагедията, при която загина 40-годишният работник Борислав Асенов, а други трима или четирима души (официалните власти все още не потвърждават информация за точния брой - бел. ред.) бяха затрупани.

Под отломките са Тодор Тодоров Димитров, Манол Райчев Манолов и Борислав Асенов. Предполага се, че под руините е и мъж с малко име Йордан или Йосиф. Цяла нощ екипите работиха, за да извадят затрупаните, но без успех. Работата продължава.

По информация на Главна инспекция по труда въпросният "господин Георгиев" е техническият ръководител на обекта, който разпоредил да започне къртене на стоманено-бетонните конструкции, за да се извади стоманата.

Собственик на комплекса е Пловдивският панаир.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!