Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Извадиха тялото на затиснатия от камион полицай

OFFNews 26 декември 2014 в 14:53 7927 1

Извадиха тялото на затиснатия от камион полицай

Тялото на загиналия при катастрофа полицай е извадено, съобщиха от МВР. Късно снощи камион с 15 служители на МВР се преобърна в дере край с. Горно Ябълково. При инцидента загина шофьорът на камиона Асен Асенов. Той бил затиснат от камиона, който бързо се напълнил с вода. 

Въпреки нараняванията и психическия стрес, полицаите са направили всичко възможно, за да спасят своя колега, затиснат от кабината на камиона, но не са успели. Това каза на пресконференцията в Елхово главният секретар на МВР Светлозар Лазаров

Двама от шестимата полицаи, които са под лекарско наблюдение в многопрофилната болница в Бургас, са с фрактури на крайниците, допълни той.

Лазаров каза още, че ще бъде променена организацията на охраната по участъка от границата, където през нощта се случи катастрофата със служители на "Гранична полиция". "Целта е да преодолеем последици от тежкия инцидент, без това да се отрази на ефективността на нашата работа", поясни главният секретар на МВР.

Районът на инцидента е отцепен, очаква се пристигането на тежка техника, с помощта на която камионът да бъде изваден от 4-метровото дере, каза директорът на ГД "Гранична полиция" Захарин Пенов.

Най-големият полицейски синдикат поиска оставки в ръководството на МВР по повод на катастрофата тази нощ, при която загина граничен полицай.

Синдикалната федерация на служителите в МВР настоява за бързо и безпристрастно разследване на инцидента. Да бъдат установени всички длъжностни лица, които с действията или бездействието си имат вина за случилото се, и да им бъде потърсена отговорност, се посочва в декларацията. Синдикатът иска МВР да направи публично достояние доклада, изготвен от комисията за проверка на условията по границата с Турция през ноември, и да посочи дали описаните в него проблеми са отстранени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews