Издирваният за убийството в Цалапица започнал работа в Дания като мияч на стъкла

Контактувал с близките си в България и не се укривал сам

OFFNews 29 ноември 2023 в 15:50 2751 0

Ваня Христева

Снимка Стопкадър

Окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева

Издирваният за убийството на 24-годишният Димитър Малинов от Цалапица - Рангел Бизюрев, е задържан в малък провинциален град в Дания. Това потвърдиха на брифинг от Окръжната прокуратура в Пловдив. 

Окръжният прокурор Ваня Христева обясни, че арестът е извършен тази сутрин, но е планиран още в понеделник.

Бизюрев е започнал работа във фирма за почистване на стъкла. Той не е направил опити да промени физическата си самоличност. Преди да отиде в Дания, е живял в Германия, обясни от своя страна началник-сектор в Главна дирекция „Национална полиция" Стефан Джолев. 

Предполага се, че мъжът е разполагал и с други документи за самоличност.

Христева се надява властите в Дания в най-кратък срок да се произнесат по искането на българските органи на реда и да предадат Рангел Бизюрев на българските компетентни органи.

Стана ясно, че издирваният за убийството в Цалапица "не се е укривал сам". "Имал е мрежа от контактни, тъй като има опит с пребиваването в чужбина в миналото. Не е бил на улицата и не се е хранил от кофите за смет", каза Стефан Джолев.

Бизюрев е контактувал със свои близки в България. 

Преди да дадат подробности за ареста, Христева и Джолев са имали среща с майката на Димитър Малинов. 

Началникът в ГДНП определи срещата като изключително емоционална.

"Уверявам ви, че сектор "Издирване" не е спирал да работи по случая с Безирев нито ден. Най-общо казано - този човек положи много усилия да се укрие и тези усилия водиха до това, че трябваше да го следваме в не една държава", посочи Стефан Джолев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови