Грешка, прошка и наказание: МВР призова стрелеца от Ловеч да си признае сам

OFFNews 05 януари 2021 в 09:59 5278 1

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски призова стрелеца, прострелял жена на хоро в междублоково пространство в Ловеч в Новогодишната нощ, да се обади сам в полицията.

Пред бТВ той апелира и гражданите, които са били свидетели на стрелбата, да дадат показания.

Инцидентът е станал малко след полунощ. Жената е играла хоро когато внезапно паднала на земята. Присъстващите помислили, че става дума за прилошаване или инфаркт. Чак по-късно се разбрало, че тя е простреляна.

В момента животът на пострадалата е извън опасност.

Терзийски каза, че полицията е уведомена за инцидента, станал около 0.45 ч. на 1 януари, близо два часа по-късно - в 2.36 ч. Сигналът е постъпил от спешния център, а не от очевидците. Жената е била закарана в болница с частна кола и едва при прегледа лекарите установили прострелната рана.

"Призовавам свидетели и очевидци да дадат показания, за да може по-пълноценно да се извършат оперативно-издирвателните действия. Призовавам гражданите свидетели на този случай да дойдат при нас да го разплетем", каза министърът.

Предполага се, че изстрелът е произведен с пистолет и че е дошъл от жилищните сгради наоколо. Жената е простреляна в гърба, като полицията допуска, че изстрелът е попаднал пряко в нея, но не може да се каже дали жертвата е била специално избрана или е улучена случайно. Разследващите се затрудняват от това, че медиците все още не са извадили куршума от тялото, обясни министърът.

Досега е установено кои от живеещите в околните блокове притежават законно оръжие, както и криминално проявените. Иззети са оръжия. Човек по човек се проверява, каза Терзийски.

Той призова стрелеца да си признае.

"Предполагам, че не е с трайни криминални наклонности. Да дойде и да го заяви. За всяка една грешка има и прошка и наказание", каза министърът.

Терзийски обаче добави, че МВР "няма да остави случая да се развива според доброто желание на извършителя".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3021

1

Котарак

05.01 2021 в 10:42

Калибър .22 е флоберков патрон и на кутийката пише, че са опасни до 1500 метра. Как решиха, че е от пистолет? Има ли куршум за да се направи балистична експертиза? Куршумът, дет се вика, може да е изстрелян от другия край на града.