Градушка унищожи посеви, в Силистра има недостиг на стъкла (снимки)

ОFFNews 05 май 2014 в 17:36 8873 6

Градушката в Силистренско

Снимка Булфото

Градушката в Силистренско

Градушка унищожиха посеви в няколко области, като особено едра е била тя в Лудогорието. 

Ледените топчета, паднали в Шумен, са били колкото орехи.  В Цар Калоян са унищожени зеленчуковите насаждения в дворовете. "С тези посеви хората си осигуряват прехраната през зимата, сега ще трябва да сеят отново", заяви кметът Ахмед Ахмедов, цитиран от "Дарик".

Градушка с подобна големина е ударила и други населени места в района като Кубрат и Костанденец.
Същото е сполетяло и Силистренско. По информация от местното представителство на агенцията за проучване и поддържане на плавателния път по Дунав, градушката е била с големина на топка за пинг-понг, а от метеорологичната обсерватория съобщават за ледени късове с размер на лешник. Нанесени са щети по сгради и автомобили, както и на селскостопанска продукция.

След падналата градушка в Силистренско няма достатъчно налични стъкла за прозорци, които да компенсират щетите, алармираха от бранша. Най-сериозните поражения са в източната част на града. Счупени са прозорци на жилища и автомобили, засегнати са овощни градини и дървета.

Очаква се пострадалите имоти да бъдат посетени от комисия за изясняване на щетите, но до момента информация за това няма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!