Георги Гергов пак хвърля оставка като лидер на БСП-Пловдив

OFFNews 03 март 2016 в 14:14 3810 6

Георги Гергов хвърля оставка като лидер на БСП-Пловдив

Георги Гергов ще подаде оставка като лидер на БСП в Пловдив. Това беше анонсирано от него пред в. "Марица". Като мотиви за оттеглянето си той посочва лошите резултати от последните местни избори.

„Това не е показен акт, нито проформа. Напускам заради лошите резултати на местните избори в Пловдив. Аз бях начело на партията, аз се провалих в битката за кмет. Нормално е след такъв резултат на изборите да се оттегля", коментира Гергов.

Той призова районните организации да не издигат кандидатурата му, а да търсят наистина нови хора, които могат да направят необходимата промяна, за да се върне БСП на верния път.

Гергов беше кандидат на БСП за кмет на Пловдив. Той е акционер в "Международен панаир Пловдив" чрез контролираното от него дружество "Пълдин Туринвест", което държи 50.36 % от активите. Това не е първият път, при който той подава оставка от ръководния пост в БСП. През 2014 година той напусна председателското място в БСП-Пловдив заради провала на парламентарния вот. По-късно обаче беше избран отново. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews