Георги Гергов остава лидер на БСП в Пловдив

Ивайло Анев 14 декември 2014 в 18:59 4412 5

Георги Гергов

Георги Гергов отново оглави градската структура на БСП - Пловдив, съобщава БГНЕС. Гергов е избран още на първия тур с 94 гласа. Основният му конкурент Илия Гатев е събрал 79 гласа.

Георги Гергов подаде оставка като ръководител на Градския съвет на БСП в Пловдив на 28 ноември. Още тогава за днес, 14 декември, бе насрочена Конференция на съвета.

Двете точки на висшия партиен форум бяха именно избор на председател на градската организация и отчет и анализ на резултатите от предсрочния вот. „Загубихме тежко - някой трябва да понесе отговорността и това съм аз", мотивира решението си за оставка Гергов.

Гергов бе номиниран от 37 основни партийни организации в града. Именно заради това шансът му да остане на поста бе определен като голям. Освен Гергов, за поста бяха спрягани още седем имена. Основният му конкурент Илия Гатев е получил 22 номинации. Останалите са Георги Йорданов, Атанас Петков, Ангел Батаклиев, Румен Григоров, Кирчо Атанасов и Явор Гечев.

За Кирчо Атанасов, бивш зам.-министър на образованието, и за Румен Григоров гласуваха по двама делегати.

Журналистите не бяха допускани не само в залата, но и във фоайетата на Конгресния център на Международен панаир Пловдив, където се провежда конференцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews